Indyjskie curry z ziemniakami i groszkiem
TERRASANA POLANDRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, strączkowe, drożdże, cytrusy, pszenica, żyto
Składniki:
średniej wielkości cebula - 1 szt.
ziemniak - 200 g
groszek zielony w zalewie - 100 g
chlebek naan - Terrasana - 1 opakowanie
świeża kolendra - 2 garści
pikantna czerwona papryka - 5 szt.
Dodatkowe informacje:
Chcesz w mgnieniu oka przygotować indyjskie curry pełne ziół i warzyw? Do zrobienia tego dania naprawdę nie potrzeba wiele. To idealne rozwiązanie, jeśli masz mało czasu lub niewiele inspiracji.Sposób przygotowania:
Wyszoruj ziemniaki szczotką do warzyw lub obierz je.
Pokrój je w kostkę 1 cm. Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej olej kokosowy w woku lub na patelni. Smaż cebulę przez 1 minutę. Dodaj ziemniaki i smaż przez 5 minut.
Po tym czasie dodaj zielony groszek i słoik sosu curry.
Duś przez 15-20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Dodaj wodę, jeśli sos za bardzo zgęstnieje.
W międzyczasie podgrzewaj naan w piekarniku przez 3 minuty.
Drobno posiekaj kolendrę i czerwoną paprykę.
Podziel curry na 2 miski. Udekoruj kolendrą i czerwoną papryką.
Podawaj z naan.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.