Tajski makaron z zielonym curry i kukurydzą
TERRASANA POLANDRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
zielona papryka - 1 szt.
oliwa z oliwek - 1 łyżka
średniej wielkości cebula - 1 szt.
Pasta Tajska Zielone Curry Terrasana - 60 g
olej sezamowy - 2 łyżki
płatki migdałowe - 50 g
Napój (mleko) Kokosowy Terrasana - 400 g
Tajski Makaron Ryżowy Terrasana - 250 g
Dodatkowe informacje:
Jakie to pyszne! Tajskie zielone curry, ale z makaronem ryżowym zamiast ryżu. Brokuły wspaniale wchłaniają zieloną pastę curry. Zjedz kukurydzę w kolbie jako substytut mięsa. Pyszne tajskie danie z europejską nutą.Sposób przygotowania:
Obficie posmaruj kolby kukurydzy olejem sezamowym.
Piecz w piekarniku przez 30 minut. Od czasu do czasu obracaj.
Umyj brokuł i paprykę. Drobno pokrój. Posiekaj cebulę.
Wlej oliwę z oliwek na patelnię. Smaż cebulę, brokuł i paprykę przez 2 minuty.
Dodaj pastę curry i napój (mleko) kokosowy, mieszaj, aż pasta curry dobrze się rozpuści. Duś delikatnie przez 10 minut, aż brokuły zmiękną.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podpraż płatki migdałowe na suchej patelni.
Podziel makaron i curry między talerze. Udekoruj płatkami migdałów.
Posyp grillowaną kukurydzę solą i pieprzem.
Podawaj curry z kolbą kukurydzy i makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.