![Czekoladowe kulki maca](/cache/r-w1-310x400/files/recipes2/IMG_20171212_082130_119.jpg)
Czekoladowe kulki maca
![](/cache/a32x32/files/users/1032-avatar-951111031.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, sezam
Składniki:
surowe kakao w proszku - 25 g
pasta z migdałów blanszowanych (biała) - 50 g
daktyle - 100 g
biały sezam do obtoczenia kulek - 1 trochę
kakao surowe w proszku do obtoczenia kulek - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Z masy lepimy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, część obtaczamy w sezamie, a część w surowym kakao.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.