Jagielnik z masłem orzechowym - bez pieczenia, wegański :)
Zdrowie na językuRodzaj posiłku: ciasta
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, sezam, kakao, orzeszki ziemne
Składniki:
jagody goji - 50 g
suszona morwa - 50 g
masło orzechowe - 50 g
tahini - 20 g
kakao - 1 łyżeczka
maca - 1 łyżeczka
kasza jaglana - 200 g
mleko roślinne - 500 ml
cukier kokosowy - 100 g
masło orzechowe - 120 g
olej kokosowy - 1 łyżka
sól szczypta
Sposób przygotowania:
W międzyczasie przygotuj spód. Zalej wrzątkiem jagody goji i morwę i pozostaw na ok. 10 minut, aby zmiękły.
Kolejno dokładnie je odcedź z wody i zmiksuj w malakserze z pozostałymi składnikami. Gotową masą wyłóż spód wybranej foremki (u mnie standardowa keksówka).
Ugotowaną kaszę zblenduj z podanymi składnikami. Masa nie musi być perfekcyjnie gładka.
Gotową masę wyłóż na spód i chłodź w lodówce przez kilka godzin, aż stwardnieje i będzie możliwa do krojenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.