![Pizza na cieście z kaszą gryczaną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-01/6979-photo-main.jpg)
Pizza na cieście z kaszą gryczaną
![](/cache/a32x32/files/users/827-avatar-1492994819.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, drożdże, grzyby, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kasza gryczana - 100 g
drożdże - 10 g
oliwa - 1 łyżka
ciepła woda - 1/2 szklanki
cukier - 1 łyżeczka
pieczarki - 20 dag
szynka - 15 dag
mozzarella - 125 g
cebula - 1/2 szt.
koncentrat pomidorowy - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Z wyrośniętego ciasta uformuj pizze i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponownie odstaw do wyrośnięcia na 20 min.
Piecz około 25 min w temp. 200C
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.