Prosta sałatka z kaszą jaglaną do pracy
zdrowo_do_pracyRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
Pomidory suszone w oliwie bio 330 g - Alce Nero - 6 kawałków
Nać pietruszki trochę
Dodatkowe informacje:
Kaszę jaglaną najlepiej ugotuj dzień wcześniej i po wystygnięciu przetrzymaj przez noc w lodówce. Rano zwykle jesteśmy w pośpiechu i nie mamy czasu na gotowanie, a tym bardziej kaszy, która jak wiadomo potrzebuje kilkanaście minut poświęcenia.Sposoby na gotowanie kaszy są różne – w zależności jak to lubi. Zazwyczaj gotuję na tzw. oko. Trochę kaszy, trochę wody. Jak zauważam, że kasza absorbuje mocno wodę – dodaję wrzątku. Ponieważ najbardziej smakuje mi lekko rozgotowana czasem gorącą, ugotowaną już kaszę przetrzymuję pod przykryciem przez ok. 10 min po to, aby porządnie doszła i napęczniała :)
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Pamiętaj, aby po zjedzeniu w pracy sałatki sprawdzić czy przypadkiem nie ma się listka pietruszki na zębach :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.