Śledź z selerem naciowym i czerwonym pieprzem w oleju arganowym
foodcooklove.plRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
cebula - 1 szt.
selera naciowego - 2 szt.
jabłko - 1 szt.
świeżego koperku - 1/2 pęku
cukru szczypta
soli szczypta
olej arganowy
Sposób przygotowania:
Śledzie kroimy na małe kawałki, zalewamy zimną wodą i pozostawiamy na 30 minut. Po tym czasie przekładamy na durszlak i osuszamy.
Seler naciowy kroimy w krążki, jabłko obieramy i kroimy w małą kostkę, koperek drobno kroimy.
W słoiku układamy śledzie, następnie cebulę, jabłko, seler naciowy, koperek i czerwony pieprz i tak aż do wyczerpania składników. Całość zalewamy olejem arganowym. Tak przygotowane śledzie odstawiamy do lodówki minimum na 24h.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.