Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
Jesteś tu:Strona głównaSzefowie kuchnigotujwstylueko.plKomentarze

Wybierz szefa kuchni:

Zobacz:
Wszystkie (606)
Zobacz:
Przepisy (212)
Zobacz:
Artykuły (394)
Zobacz:
Polubione (251)
Przeglądasz:
Komentarze (27)
zobacz polubione zobacz komentarze

gotujwstylueko.pl

Otrzymano:
News: Stylowe prezenty w stylu eko
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Och zawsze można dokupić ich trochę, bo te propozycje będą długo służyły i cieszyły oko.

To dla tych co na ostatnią chwilę podejmują decyzje zakupowe, a przed nami jeszcze prezenty świąteczne.

Życzymy Wszystkim bezstresowego wybierania prezetów i trafnych decyzji.
07.12.2022, godz. 15:49
News: Magazyn Gotuj w stylu eko.pl Nr 21 LATO 2022
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Dziękujemy bardzo, staramy się.
08.06.2022, godz. 13:54
News: Wyniki konkursu 2beBIO
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Pisaliśmy w naszych mediach społecznościowych, że można wprowadzać dowolną ilość przepisów. Tak obłowić można się tylko u nas:)
17.02.2022, godz. 09:02
News: „Konkurs 2beBIO” opis i regulamin konkursu
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Konkurs już się skończył. Pani dwa przepisy weszły do konkursu:)
16.02.2022, godz. 13:07
News: Magazyn Gotuj w stylu eko.pl Nr 17 LATO 2021
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Dziękujemy.
Okładka była wykonana w Grecji, właśnie na wakacjach, stąd pewnie takie odczucie. Proszę spróbować dania z okładki. Proste, smaczne, orzeźwiające w sam raz na upały, które miejmy nadzieję nadejdą:)
Oczywiście, że udostępnimy pdf.
31.05.2021, godz. 10:42
News: WYNIKI KONKURSU Z ALCE NERO!
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Tak miło jest znaleźć się w gronie zwycięzców i zawsze cieszymy się ich radością. Przykro nam, że nie możemy nagrodzić więcej osób. Jeszcze raz gratulujemy,
19.04.2021, godz. 21:22
News: WYNIKI KONKURSU Z ALCE NERO!
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
My dziękujemy za uczestnictwo w konkursie i fany przepis. Torcik wiele osób zachwycił.
19.04.2021, godz. 21:16
News: Magazyn Gotuj w stylu eko.pl Nr 16 WIOSNA 2021
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Zawsze bardzo się staramy aby magazyn był ciekawy i przydatny. Pozdrawiamy
31.03.2021, godz. 21:45
News: Substancje żelujące, zagęstniki
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Tak, ma Pani rację, dodamy tą informację do artykułu. Dodatkowo można tez wspomnieć o kurzych łapkach, to również jest niezwykły produkt, który uwalnia podczas gotowania duże ilości substancji żelującej, kolagen w czystej postaci.
13.01.2021, godz. 15:18
Wspaniałe ciasto z szarlotką i cynamonem
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Poprawiliśmy składniki w przepisie. Pozdrawiamy
09.12.2020, godz. 15:58
News: Magazyn Gotuj w stylu eko.pl Nr 15 ZIMA 2020/21
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Numer Zimowy gotuj w stylu eko.pl już do Pani jedzie pocztą. Proszę poczekać chwilkę, w magazynie są Pani przepisy. Pozdrawiamy
07.12.2020, godz. 18:22
Kakaowe pierogi z dynią i twarogiem
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Dziękujemy za zgłoszenie. Już poprawiliśmy. I teraz już wszyscy wiemy, jak takie pyszne pierogi zrobić.
Pozdrawiamy
18.11.2020, godz. 10:12
Quinoa z brokułem i boczniakami
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Dopisaliśmy:)
29.10.2019, godz. 15:08
News: Konkurs na Najlepszy JESIENNY PRZEPIS z olejem z prażonych pestek dyni BIO PLANETE - Regulamin
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Proszę poczekać, jeszcze nie wszyscy chętni przesłali adresy. Jak się Pani zakwalifikuje do konkursu, to damy znać:)
30.09.2019, godz. 16:01
News: Kwartalnik Gotuj w stylu eko.pl Nr 6 Jesień 2018
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Pomyślimy :)
22.10.2018, godz. 12:47
Zielony koktajl z białkiem konopnym
Cytat: Wrzuciliśmy już nowe zdjęcie od autora przepisu i jest już bardzo zachęcający ten koktajl.
Zrobił koktajl jeszcze raz, zrobił zdjęcie i wypił, pewnie było dobre.
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Dziękujemy Lockelany:)
28.09.2018, godz. 11:34
Zielony koktajl z białkiem konopnym
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Wrzuciliśmy już nowe zdjęcie od autora przepisu i jest już bardzo zachęcający ten koktajl.
Zrobił koktajl jeszcze raz, zrobił zdjęcie i wypił, pewnie było dobre.
28.09.2018, godz. 10:59
Zielony koktajl z białkiem konopnym
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Sprawdź, czy pominęliśmy jakieś danie z jabłkami?

Jabłko ze skórką
Jabłko bez skórki
Jabłko z pestkami
Jabłko całe
Jabłko w kawałkach
Kompot
Sok
Koktajl
Pektyna ugotowanie skórki z jabłek i gniazda nasienne
Jaglanka z jabłkiem
Owsianka z jabłkiem
Ryż z jabłkiem
Zupa z jabłek
Jabłecznik
Szarlotka
Racuchy
Placuszki
Placki
Omlet z jabłkiem
Wątróbka z jabłkami
Kaczka z jabłkami
Crumble
Zapiekane jabłko
Pieczone jabłko
Prażone jabłko
Gotowane jabłko
Smażone jabłko
Tarta z jabłkami
Kruche ciasto z jabłkiem
Makowiec
a może jedliście:
Hummus z jabłka
Zupę krem z jabłkiem
Pieczeń z jabłkiem
Chleb z jabłkiem
Tort z jabłkiem

Czy jadłeś jeszcze coś innego?
26.09.2018, godz. 10:42
News: Opalenizna w stylu eko
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Tak olej z pestek marchwi (skuteczny używamy do opalania i po opalaniu), z awokado, sezamowy, kokosowy, arganowy, sojowy, konopny, macadamia, migdałowy i inne. Najlepiej sprawdzić na stronie: https://bioplanet.pl/p?szukane=olej.
28.06.2018, godz. 15:47
Bezy z amarantusem i morelami
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Poprawiliśmy tytuł aby nie wprowadzać w błąd użytkowników. Życzymy smacznego i przepraszamy za pomyłkę. Oczywiście ma Pani rację.
12.02.2018, godz. 22:16
News:
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Nie trzeba się wcześniej rejestrować, chyba że się jest wystawcą. Z tego co wiem przy wejściu na targi należy kupić bilet, lub wcześniej online 11 zł za jedeń dzień a trzydniowy kosztuje 22 zł.
18.09.2017, godz. 10:37
Delikatny sernik z rosą na herbatnikach.
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Już poprawiamy.
17.02.2017, godz. 10:23
News: Konkurs na najlepszy przepis z wykorzystaniem oleju do gotowania i smażenia z Ghee Bio 500 ml marki Bio Planete
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Też liczyliśmy, że któryś z naszych użytkowników zdąży się zakwalifikować.
17.01.2017, godz. 09:53
Wigilijna tarta matcha na figowo-orzechowym spodzie
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Składniki już są. Przepraszamy
02.12.2016, godz. 14:42
Schab po domowemu
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Tytuł poprawiony, bardziej zgodny z treścią przepisu.
17.05.2016, godz. 10:28
News: Regulamin Konkursu na najlepszą jaglankę
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Najlepszą jaglankę możesz przygotować ze 100 gram kaszy jaglanej suchej i dodatków.
Wcześniej myśleliśmy o 130 gramach kaszy jaglanej, jednak to dość duża porcja i zmieniliśmy na 100 gram.
21.03.2016, godz. 13:41
Pomarańczowa babeczka pod rozpustnym kremem czyli słodka kandydatka na Miss Babeczki 2015
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Na prośbę użytkownika Na widelcu usunięto cukier ze składników przepisu.
03.01.2016, godz. 20:54
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet