Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
Jesteś tu:Strona głównaAktualnościKonkursy!Regulamin Konkursu na najlepszą jaglankę
Regulamin Konkursu na najlepszą jaglankę
17 / 03 / 2016

Regulamin Konkursu na najlepszą jaglankę

gotujwstylueko.pl

Regulamin konkursu na „Konkurs na najlepszą jaglankę”
§ 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
1.Organizatorem "Konkursu na najlepszą jaglankę ” (dalej Konkurs) jest firma Bio Planet S.A., z siedzibą w Wilkowej Wsi 7, 05-084 Leszno, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000244648, przez Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy KRS, z kapitałem zakładowym (opłaconym) w wysokości 2.800.000 zł zł., numer NIP 586-216-07-38, zwana dalej „Organizatorem”.
2. W Konkursie mogą brać udział wyłącznie pełnoletnie osoby fizyczne ( czytaj dalej: „Uczestnicy”).
3. W konkursie nie mogą brać udziału pracownicy firmy Bio Planet S.A. - ich rodzice, małżonkowie, dzieci, rodzeństwo, a także Szefowie Kuchni Serwisu gotujwstylueko.pl. Prawo do weryfikacji spełniania powyższych warunków uczestnictwa przysługuje wyłącznie Organizatorowi.
4. Konkurs jest organizowany na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
5. Konkurs dotyczy wyłącznie przepisów zamieszczonych w serwisie www.gotujwstylueko.pl (dalej Serwis) przez zarejestrowanych Użytkowników Serwisu.
6. Nad prawidłowym przebiegiem Konkursu i przyznaniem nagród czuwa Komisja Konkursowa, powołana przez Organizatora.

W skład Komisji Konkursowej wchodzą:

Barbara Strużyna – Szef Kuchni gotujwstylueko.pl,
Iwona Kuczer – Szef Kuchni gotujwstylueko.pl
Katarzyna Burzyńska - Specjalista ds. marketingu Bio Planet S.A,
Sylwia Kaczmarek - pełnomocnik zarządu ds. jakości Bio Planet S.A.


§ 2. ZASADY I PRZEBIEG KONKURSU
1. Konkurs polega na wyłonieniu i nagrodzeniu przepisów, w których głównym składnikiem jest kasza jaglana.
a) Dokładnie 100 g* kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) i dodatki w postaci różnych składników o precyzyjnym podaniu ich ilości, wielkości lub masy. W przepisie mile widziane są dodatki w postaci superfoods. Istotne jest aby podana była dokładna waga dodawanych składników na jedną porcję kaszy jaglanej 100 g*. Najlepiej aby przepis zawierał składniki, które można zapakować i przesłać komuś w opakowaniu, aby obdarowana osoba mogła ją przyrządzić z dodatkiem jedynie cieczy, w której trzeba ugotować kaszę jaglaną samą lub z podanymi składnikami.

*Dopuszcza się użycie innej ilości kaszy jaglanej w przepisie, ale należy dokładnie podać ile kaszy (suchej przed ugotowaniem) zostało wykorzystane i ile porcji powstaje z podanych składników (preferowana jest ilość kaszy dla jednej osoby)

Jaglanka stworzona na podstawie zwycięskiej receptury zostanie wprowadzona przez firmę Bio Planet do dystrybucji na rynek polski i europejski.


Z chwilą zamieszczenia przepisu na stronach www.gotujwstylueko.pl, Organizator nabywa własność do receptury i całego przepisu zgłoszonego przez Użytkownika serwisu na konkurs.
Z chwilą wydania nagrody lub wyróżnienia Użytkownikowi, Organizator nabywa nieodpłatnie majątkowe prawa autorskie do nagrodzonej lub wyróżnionej pracy Użytkownika na następujących polach eksploatacji:
- wprowadzenie na rynek polski i europejski produktu przez firmę Bio Planet S.A., którego skład oparty jest na podstawie nagrodzonego lub wyróżnionego przepisu.
- prezentowanie nagrodzonych i wyróżnionych prac w różnych publikacjach zarówno w prasie jak i internecie.


2. Czas trwania Konkursu: od 17 marca 2016 roku do 8 czerwca 2016 roku do godziny 24.00.


Etap I - Zgłaszanie przepisów.
Zgłoszeniem przepisu do Konkursu na najlepszą jaglankę jest umieszczenie przepisu na portalu gotujwstylueko.pl

...............................................................................................................................................
Termin zgłaszania przepisów:  od  17 marca 2016 do 29 maja 2016 roku do godziny 24.00

...............................................................................................................................................
Prace, które zostaną umieszczone po terminie, nie będą brane pod uwagę w etapie kwalifikacyjnym.


Etap II – Wybór Zgłoszeń.
Od dnia 30 maja 2016 r. od godz. 00.00 do dnia 3 czerwca 2016 r., do godz. 24.00 Komisja Konkursowa wybierze 5 najciekawszych przepisów, które będą walczyć o nagrodę finałową.
Etap ten zakończy się do dnia 3 czerwca 2016 roku , kiedy to wyniki tego etapu zostaną opublikowane na portalu gotujwstylueko.pl w zakładce Aktualności.
Autorzy wybranych przepisów zostaną powiadomieni o tym fakcie mailowo przez Organizatora.


Etap III – Finał i ogłoszenie wyników.
Finał odbędzie się w dniach od 4 czerwca 2016 roku od godz. 00.01 roku do 8 czerwca 2016 roku do godz. 24.00.
Organizator odtworzy w swoich warunkach kuchennych 5 wybranych w II etapie przepisów na podstawie przedstawionych receptur, przygotuje, posmakuje i wybierze zwycięscę konkursu.
Decyzje Komisji Konkursowej co do kwalifikacji oraz oceny przepisów są ostateczne i nie podlegają odwołaniu.
Ogłoszenie wyników nastąpi najpóźniej do dnia 8 czerwca 2016 r., do godz. 24.00 na stronach portalu gotujwstylueko.pl w zakładce Aktualności.
Zwycięzca zostanie poinformowany o tym fakcie mailowo przez Organizatora

3. Warunkiem udziału w Konkursie jest:
- wprowadzenie autorskiego przepisu w „Dodaj przepis”, w którym składnikiem głównym jest kasza jaglana,
- zaznaczenie opcji "Konkurs na najlepszą jaglankę” w dziale „Specjalne” w trakcie wpisywania przepisu.


4. Zamieszczony przepis konkursowy musi posiadać:
- precyzyjnie podane ilości składników (ilość lub wagę w gramach)
- zdjęcie gotowej potrawy,
- zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy przygotowania potrawy,
- szczegółowy opis etapów przygotowania potrawy,
- zaznaczoną opcję "Konkurs na najlepszą jaglankę” w dziale „Specjalne” (przy wprowadzaniu przepisu).
5. Zamieszczony przepis konkursowy musi spełniać wszystkie wymogi Regulaminu Serwisu, dostępnego pod adresem http://gotujwstylueko.pl/regulamin-i-polityka-prywatnosci/ w innym wypadku Przepis nie będzie brał udziału w Konkursie.
6. Wszystkie przepisy umieszczane w Serwisie po terminie Konkursu lub przepisy zamieszczone w trakcie trwania Konkursu ale bez zaznaczonej opcji "Konkurs na najlepszą jaglankę" nie będą brały udziału w Konkursie.
7. Uczestnik Konkursu może wprowadzić dowolną ilość przepisów na Konkurs.
8. Organizator zastrzega, że wszelkie formy nieuczciwej rywalizacji, mające na celu manipulowanie wynikami Konkursu są zabronione. Jeżeli Uczestnik Konkursu dopuści się takich praktyk, Organizator ma prawo usunąć jego przepis z Konkursu.
9. Rozstrzygnięcie Konkursu (opublikowanie wyników) nastąpi do godziny 24.00 dnia 8 czerwca 2016 roku. Lista zwycięzców Konkursu, zawierająca nazwę użytkownika, zostanie opublikowana do 8 czerwca 2016 roku do godziny 24.00 w Serwisie, w zakładce Aktualności - Serwis.


§ 3. NAGRODY
1. W Konkursie przewidziano Nagrodę Główną oraz 4 wyróżnienia:
a) Nagroda główna przyznawana przez Komisję Konkursową - zestaw produktów Bio Planet S.A. o łącznej wartości ok 300zł .
b) 4 wyróżnienia w postaci zestawów produktów od Bio Planet S.A. dla każdego wyróżnionego przepisu o wartości 50 zł każdy. Wyróżnienia będą przyznawane przez Komisję Konkursową.
2. Zasady przyznawania nagród w Konkursie
a) Nagroda przyznawana przez Komisję Konkursową – kryteria oceny:
- precyzyjność w podaniu składników ich ilość, wagi lub wielkość,
- oryginalność,
- łatwość przyrządzenia,
- wygląd (zdjęcie) potrawy końcowej,
- wygląd (zdjęcia) etapów przygotowań,
c) Komisja Konkursowa wyróżni 4 najciekawsze przepisy, które według Komisji będą równie oryginalne i atrakcyjne i zakwalifikują się do pierwszego etapu „Konkurs na najlepszą jaglankę”. Nagrodą za wyróżnienie będzie zestaw produktów o wartości 50zł każdy od Bio Planet S.A. Każde wyróżnienie będzie opublikowane w Serwisie.
3. Nagrody nie mogą zostać zamienione na ich równowartość pieniężną.
4. Nagrodzonym Użytkownikom nie przysługuje prawo do zastrzeżenia szczególnych właściwości nagrody.
5. Nagrody będą dostarczone w ciągu 14 dni od daty publikacji rozstrzygnięcia Konkursu przez regionalnego przedstawiciela handlowego firmy Bio Planet S.A.
§ 4. TRYB SKŁADANIA I ROZPATRYWANIA REKLAMACJI
1. Reklamacje związane z uczestnictwem w Konkursie mogą być zgłaszane najpóźniej do 14 dni od daty zakończenia Konkursu. Prosimy o wysyłanie reklamacji drogą mailową (info@gotujwstyleko.pl) lub listownie na adres Organizatora: Bio Planet S.A., z dopiskiem „Konkurs na najlepszą jaglankę”.
2. Reklamacja otrzymana przez Organizatora po terminie nie zostanie rozpatrzona (decyduje data stempla pocztowego).
3. Postępowanie reklamacyjne trwa 30 dni roboczych, włączając w to zawiadomienie Uczestnika Konkursu o wyniku reklamacji listem poleconym wysłanym w powyższym terminie (liczy się data nadania listu). Po wyczerpaniu postępowania reklamacyjnego Uczestnikowi przysługuje prawo do dochodzenia nieuwzględnionych roszczeń w sądzie.
§ 5. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Regulamin Konkursu jest dostępny na www.gotujwstylueko.pl
2. Udział Uczestnika w Konkursie oznacza akceptację zasad Konkursu zawartych w Regulaminie.
3. Udział w Konkursie jest jednoznaczny z udzieleniem prawa firmie Bio Planet S.A., do nieodpłatnego wykorzystywania przesłanego przepisu i receptury.
4. Organizator nie odpowiada za jakąkolwiek szkodę majątkową lub niemajątkową, poniesioną przez Uczestnika w wyniku jego udziału w Konkursie.
5. Administratorem danych osobowych udostępnionych przez Uczestników Konkursu jest firma Bio Planet S.A.
6. Biorąc udział w Konkursie Uczestnik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie podanych danych, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204). Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celach związanych przedmiotowo z uczestnictwem Uczestnika w Konkursie oraz działaniami promocyjnymi i marketingowymi dotyczącymi firmy Bio Planet S.A.
7. Uczestnik ma prawo wglądu do swoich danych, a także prawo ich poprawiania i żądania ich usunięcia z bazy danych. Przetwarzanie danych podanych przez Uczestnika w ramach Konkursu odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
8. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego Regulaminu i warunków lub zasad Konkursu, z tym, że zmiany te nie mogą naruszać praw już nabytych przez Uczestników Konkursu.
9. We wszystkich sprawach dotyczących Konkursu, a nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w szczególności przepisy Kodeksu Cywilnego.
10. Skierowanie sprawy na drogę sądową może nastąpić wyłącznie po wyczerpaniu drogi postępowania reklamacyjnego.
11. Wszelkie spory dotyczące Konkursu, które nie znajdą rozwiązania w trybie reklamacyjnym będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.

 

 

Mamy już pierwsze przepisy, które biorą udział w konkursie, Kliknij tutaj.

gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Najlepszą jaglankę możesz przygotować ze 100 gram kaszy jaglanej suchej i dodatków.
Wcześniej myśleliśmy o 130 gramach kaszy jaglanej, jednak to dość duża porcja i zmieniliśmy na 100 gram.
cytuj odpowiedz 21.03.2016, godz. 13:41
Na widelcu
Na widelcu powiedział/a:
Wow! jaki konkurs! ambitny!
cytuj odpowiedz 22.03.2016, godz. 23:22
zyjezebyjesc
zyjezebyjesc powiedział/a:
Ciekawy i inspirujący .... rewelacja. Wiosenny impuls dla kreatywności po zimowej przerwie! :)
cytuj odpowiedz 24.03.2016, godz. 06:53
Katarzyna Kachel
Katarzyna Kachel powiedział/a:
super! wezmę na pewno udział ;-)
cytuj odpowiedz 24.03.2016, godz. 11:22
PrzepisyMargaretki
PrzepisyMargaretki powiedział/a:
Świetny konkurs, chyba się zdecyduję :)
cytuj odpowiedz 13.05.2016, godz. 12:26
Katarzyna Kachel
Katarzyna Kachel powiedział/a:
SUPER! Fajny konkurs i nagrody! Jest o co powalczyć ;-)
cytuj odpowiedz 17.05.2016, godz. 12:24
gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Konkurs, konkurs i po konkursie.
cytuj odpowiedz 18.07.2017, godz. 22:24

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Ranking:
TOP 10

  • 370090 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118815 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114704 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99827 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72608 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking

Przepisy:
Polecane

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
8 6 10 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet