Regulamin Konkursu na najlepszą jaglankę
gotujwstylueko.plRegulamin konkursu na „Konkurs na najlepszą jaglankę”
§ 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
1.Organizatorem "Konkursu na najlepszą jaglankę ” (dalej Konkurs) jest firma Bio Planet S.A., z siedzibą w Wilkowej Wsi 7, 05-084 Leszno, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000244648, przez Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy KRS, z kapitałem zakładowym (opłaconym) w wysokości 2.800.000 zł zł., numer NIP 586-216-07-38, zwana dalej „Organizatorem”.
2. W Konkursie mogą brać udział wyłącznie pełnoletnie osoby fizyczne ( czytaj dalej: „Uczestnicy”).
3. W konkursie nie mogą brać udziału pracownicy firmy Bio Planet S.A. - ich rodzice, małżonkowie, dzieci, rodzeństwo, a także Szefowie Kuchni Serwisu gotujwstylueko.pl. Prawo do weryfikacji spełniania powyższych warunków uczestnictwa przysługuje wyłącznie Organizatorowi.
4. Konkurs jest organizowany na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
5. Konkurs dotyczy wyłącznie przepisów zamieszczonych w serwisie www.gotujwstylueko.pl (dalej Serwis) przez zarejestrowanych Użytkowników Serwisu.
6. Nad prawidłowym przebiegiem Konkursu i przyznaniem nagród czuwa Komisja Konkursowa, powołana przez Organizatora.
W skład Komisji Konkursowej wchodzą:
Barbara Strużyna – Szef Kuchni gotujwstylueko.pl,
Iwona Kuczer – Szef Kuchni gotujwstylueko.pl
Katarzyna Burzyńska - Specjalista ds. marketingu Bio Planet S.A,
Sylwia Kaczmarek - pełnomocnik zarządu ds. jakości Bio Planet S.A.
§ 2. ZASADY I PRZEBIEG KONKURSU
1. Konkurs polega na wyłonieniu i nagrodzeniu przepisów, w których głównym składnikiem jest kasza jaglana.
a) Dokładnie 100 g* kaszy jaglanej (przed ugotowaniem) i dodatki w postaci różnych składników o precyzyjnym podaniu ich ilości, wielkości lub masy. W przepisie mile widziane są dodatki w postaci superfoods. Istotne jest aby podana była dokładna waga dodawanych składników na jedną porcję kaszy jaglanej 100 g*. Najlepiej aby przepis zawierał składniki, które można zapakować i przesłać komuś w opakowaniu, aby obdarowana osoba mogła ją przyrządzić z dodatkiem jedynie cieczy, w której trzeba ugotować kaszę jaglaną samą lub z podanymi składnikami.
*Dopuszcza się użycie innej ilości kaszy jaglanej w przepisie, ale należy dokładnie podać ile kaszy (suchej przed ugotowaniem) zostało wykorzystane i ile porcji powstaje z podanych składników (preferowana jest ilość kaszy dla jednej osoby)
Jaglanka stworzona na podstawie zwycięskiej receptury zostanie wprowadzona przez firmę Bio Planet do dystrybucji na rynek polski i europejski.
Z chwilą zamieszczenia przepisu na stronach www.gotujwstylueko.pl, Organizator nabywa własność do receptury i całego przepisu zgłoszonego przez Użytkownika serwisu na konkurs.
Z chwilą wydania nagrody lub wyróżnienia Użytkownikowi, Organizator nabywa nieodpłatnie majątkowe prawa autorskie do nagrodzonej lub wyróżnionej pracy Użytkownika na następujących polach eksploatacji:
- wprowadzenie na rynek polski i europejski produktu przez firmę Bio Planet S.A., którego skład oparty jest na podstawie nagrodzonego lub wyróżnionego przepisu.
- prezentowanie nagrodzonych i wyróżnionych prac w różnych publikacjach zarówno w prasie jak i internecie.
2. Czas trwania Konkursu: od 17 marca 2016 roku do 8 czerwca 2016 roku do godziny 24.00.
Etap I - Zgłaszanie przepisów.
Zgłoszeniem przepisu do Konkursu na najlepszą jaglankę jest umieszczenie przepisu na portalu gotujwstylueko.pl
...............................................................................................................................................
Termin zgłaszania przepisów: od 17 marca 2016 do 29 maja 2016 roku do godziny 24.00
...............................................................................................................................................
Prace, które zostaną umieszczone po terminie, nie będą brane pod uwagę w etapie kwalifikacyjnym.
Etap II – Wybór Zgłoszeń.
Od dnia 30 maja 2016 r. od godz. 00.00 do dnia 3 czerwca 2016 r., do godz. 24.00 Komisja Konkursowa wybierze 5 najciekawszych przepisów, które będą walczyć o nagrodę finałową.
Etap ten zakończy się do dnia 3 czerwca 2016 roku , kiedy to wyniki tego etapu zostaną opublikowane na portalu gotujwstylueko.pl w zakładce Aktualności.
Autorzy wybranych przepisów zostaną powiadomieni o tym fakcie mailowo przez Organizatora.
Etap III – Finał i ogłoszenie wyników.
Finał odbędzie się w dniach od 4 czerwca 2016 roku od godz. 00.01 roku do 8 czerwca 2016 roku do godz. 24.00.
Organizator odtworzy w swoich warunkach kuchennych 5 wybranych w II etapie przepisów na podstawie przedstawionych receptur, przygotuje, posmakuje i wybierze zwycięscę konkursu.
Decyzje Komisji Konkursowej co do kwalifikacji oraz oceny przepisów są ostateczne i nie podlegają odwołaniu.
Ogłoszenie wyników nastąpi najpóźniej do dnia 8 czerwca 2016 r., do godz. 24.00 na stronach portalu gotujwstylueko.pl w zakładce Aktualności.
Zwycięzca zostanie poinformowany o tym fakcie mailowo przez Organizatora
3. Warunkiem udziału w Konkursie jest:
- wprowadzenie autorskiego przepisu w „Dodaj przepis”, w którym składnikiem głównym jest kasza jaglana,
- zaznaczenie opcji "Konkurs na najlepszą jaglankę” w dziale „Specjalne” w trakcie wpisywania przepisu.
4. Zamieszczony przepis konkursowy musi posiadać:
- precyzyjnie podane ilości składników (ilość lub wagę w gramach)
- zdjęcie gotowej potrawy,
- zdjęcia ilustrujące poszczególne etapy przygotowania potrawy,
- szczegółowy opis etapów przygotowania potrawy,
- zaznaczoną opcję "Konkurs na najlepszą jaglankę” w dziale „Specjalne” (przy wprowadzaniu przepisu).
5. Zamieszczony przepis konkursowy musi spełniać wszystkie wymogi Regulaminu Serwisu, dostępnego pod adresem http://gotujwstylueko.pl/regulamin-i-polityka-prywatnosci/ w innym wypadku Przepis nie będzie brał udziału w Konkursie.
6. Wszystkie przepisy umieszczane w Serwisie po terminie Konkursu lub przepisy zamieszczone w trakcie trwania Konkursu ale bez zaznaczonej opcji "Konkurs na najlepszą jaglankę" nie będą brały udziału w Konkursie.
7. Uczestnik Konkursu może wprowadzić dowolną ilość przepisów na Konkurs.
8. Organizator zastrzega, że wszelkie formy nieuczciwej rywalizacji, mające na celu manipulowanie wynikami Konkursu są zabronione. Jeżeli Uczestnik Konkursu dopuści się takich praktyk, Organizator ma prawo usunąć jego przepis z Konkursu.
9. Rozstrzygnięcie Konkursu (opublikowanie wyników) nastąpi do godziny 24.00 dnia 8 czerwca 2016 roku. Lista zwycięzców Konkursu, zawierająca nazwę użytkownika, zostanie opublikowana do 8 czerwca 2016 roku do godziny 24.00 w Serwisie, w zakładce Aktualności - Serwis.
§ 3. NAGRODY
1. W Konkursie przewidziano Nagrodę Główną oraz 4 wyróżnienia:
a) Nagroda główna przyznawana przez Komisję Konkursową - zestaw produktów Bio Planet S.A. o łącznej wartości ok 300zł .
b) 4 wyróżnienia w postaci zestawów produktów od Bio Planet S.A. dla każdego wyróżnionego przepisu o wartości 50 zł każdy. Wyróżnienia będą przyznawane przez Komisję Konkursową.
2. Zasady przyznawania nagród w Konkursie
a) Nagroda przyznawana przez Komisję Konkursową – kryteria oceny:
- precyzyjność w podaniu składników ich ilość, wagi lub wielkość,
- oryginalność,
- łatwość przyrządzenia,
- wygląd (zdjęcie) potrawy końcowej,
- wygląd (zdjęcia) etapów przygotowań,
c) Komisja Konkursowa wyróżni 4 najciekawsze przepisy, które według Komisji będą równie oryginalne i atrakcyjne i zakwalifikują się do pierwszego etapu „Konkurs na najlepszą jaglankę”. Nagrodą za wyróżnienie będzie zestaw produktów o wartości 50zł każdy od Bio Planet S.A. Każde wyróżnienie będzie opublikowane w Serwisie.
3. Nagrody nie mogą zostać zamienione na ich równowartość pieniężną.
4. Nagrodzonym Użytkownikom nie przysługuje prawo do zastrzeżenia szczególnych właściwości nagrody.
5. Nagrody będą dostarczone w ciągu 14 dni od daty publikacji rozstrzygnięcia Konkursu przez regionalnego przedstawiciela handlowego firmy Bio Planet S.A.
§ 4. TRYB SKŁADANIA I ROZPATRYWANIA REKLAMACJI
1. Reklamacje związane z uczestnictwem w Konkursie mogą być zgłaszane najpóźniej do 14 dni od daty zakończenia Konkursu. Prosimy o wysyłanie reklamacji drogą mailową (info@gotujwstyleko.pl) lub listownie na adres Organizatora: Bio Planet S.A., z dopiskiem „Konkurs na najlepszą jaglankę”.
2. Reklamacja otrzymana przez Organizatora po terminie nie zostanie rozpatrzona (decyduje data stempla pocztowego).
3. Postępowanie reklamacyjne trwa 30 dni roboczych, włączając w to zawiadomienie Uczestnika Konkursu o wyniku reklamacji listem poleconym wysłanym w powyższym terminie (liczy się data nadania listu). Po wyczerpaniu postępowania reklamacyjnego Uczestnikowi przysługuje prawo do dochodzenia nieuwzględnionych roszczeń w sądzie.
§ 5. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Regulamin Konkursu jest dostępny na www.gotujwstylueko.pl
2. Udział Uczestnika w Konkursie oznacza akceptację zasad Konkursu zawartych w Regulaminie.
3. Udział w Konkursie jest jednoznaczny z udzieleniem prawa firmie Bio Planet S.A., do nieodpłatnego wykorzystywania przesłanego przepisu i receptury.
4. Organizator nie odpowiada za jakąkolwiek szkodę majątkową lub niemajątkową, poniesioną przez Uczestnika w wyniku jego udziału w Konkursie.
5. Administratorem danych osobowych udostępnionych przez Uczestników Konkursu jest firma Bio Planet S.A.
6. Biorąc udział w Konkursie Uczestnik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie podanych danych, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204). Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celach związanych przedmiotowo z uczestnictwem Uczestnika w Konkursie oraz działaniami promocyjnymi i marketingowymi dotyczącymi firmy Bio Planet S.A.
7. Uczestnik ma prawo wglądu do swoich danych, a także prawo ich poprawiania i żądania ich usunięcia z bazy danych. Przetwarzanie danych podanych przez Uczestnika w ramach Konkursu odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
8. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego Regulaminu i warunków lub zasad Konkursu, z tym, że zmiany te nie mogą naruszać praw już nabytych przez Uczestników Konkursu.
9. We wszystkich sprawach dotyczących Konkursu, a nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w szczególności przepisy Kodeksu Cywilnego.
10. Skierowanie sprawy na drogę sądową może nastąpić wyłącznie po wyczerpaniu drogi postępowania reklamacyjnego.
11. Wszelkie spory dotyczące Konkursu, które nie znajdą rozwiązania w trybie reklamacyjnym będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.
Mamy już pierwsze przepisy, które biorą udział w konkursie, Kliknij tutaj.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.