Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
Jesteś tu:Strona głównaAktualnościKonkursy! „Konkurs 2beBIO” opis i regulamin konkursu
 „Konkurs 2beBIO” opis i regulamin konkursu
30 / 11 / 2021

„Konkurs 2beBIO” opis i regulamin konkursu

gotujwstylueko.pl

 

Konkurs “2beBio”

 

1. Przygotuj danie z mrożonych owoców lub warzyw:
jeżyna, jagoda, truskawka, malina, mango, berry mix, smoothie czerwone, smoothie żółte, dynia, szpinak, fasolka szparagowa, groszek, marchewka z groszkiem, kukurydza od 2beBio

2.Polub profile 2beBIO na Facebooku i Instagramie, a także profile Gotujwstylueko.pl i Bio Planet

3. Przepis (zaznacz opcję „Konkurs 2beBIO")  wraz ze zdjęciem potrawy zamieść na portalu gotujwstylueko.pl do 15 stycznia 2022r.

 

Nagrody:
28 nagród głównych: publikacja wygranych autorskich przepisów w e-booku 2beBio 

"Biopysznik 2beBIO. Gotuj pysznie i zdrowo" 
+ zestaw miseczek kokosowych do smoothie bowl  Ekoloco

10 nagród pocieszenia: zestaw miseczek kokosowych do smoothie bowl Ekoloco.

Zestaw 2 miseczek + 2 łyżeczki 


ZOBACZ PRZEPISY KONKURSOWE

 


REGULAMIN KONKURSU „Konkurs 2beBIO”

I. DEFINICJE

1. Organizator - oznacza " 2beBIO", której właścicielem jest Bio Berry Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, Nowogrodzka 50/510, 00-695 Warszawa  NIP: 701-037-13-39  oraz Gotuj w stylu eko.pl i BIO Planet z siedzibą w Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, adres biura i magazynu: ul. Fabryczna 9b, 05-084 Leszno, KRS: 0000513365, NIP: 5862160738, REGON: 220148650.

2. Regulamin - oznacza niniejszy Regulamin Konkursu.

3. Konkurs – akcja przeprowadzana przez Organizatora, której celem jest premiowanie sprzedaży produktów z linii 2beBIO (mrożona: jeżyna, jagoda, truskawka, malina, mango, berry mix, smoothie czerwone, smoothie żółte, dynia, szpinak, fasolka szparagowa, groszek, marchewka z groszkiem, kukurydza) na zasadach określonych w Regulaminie.

4. Uczestnik - oznacza klienta, który dokona w trakcie trwania Konkursu zakupu wybranych produktów oraz spełni dalsze warunki Konkursu.

5. Zdjęcie Konkursowe – oznacza fotografię dołączoną do autorskiego przepisu na portalu https://gotujwstylueko.pl

  1. Nagrody – nagrodami w Konkursie są:
    (1) publikacja autorskich przepisów w "e-booku 2beBIO"
    (2) zestaw eko miseczek do smoothie bowl
  2. Zwycięzca - osoba wybrana spośród Uczestników zgodnie z postanowieniami niniejszego Regulaminu.

II. POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Konkurs jest prowadzony na terenie Rzeczpospolitej Polskiej.
  2. Konkurs będzie prowadzony od dnia 01.12.2021 r od godziny 00.00 do dnia 15.01.2022 r do godziny 23.59.

Organizator ma prawo zakończyć Konkurs w dowolnym momencie bez wskazywania uzasadnienia oraz bez wyboru zwycięzcy Konkursu.

3. Konkurs objęty niniejszym Regulaminem nie jest „grą losową”, w tym w szczególności „loterią pieniężną”, „loterią promocyjną”, ani też „loterią fantową”, których wynik zależy od przypadku (przeprowadzenia losowania) w rozumieniu art. 2 ustawy z dnia 19 listopada 2009r. o grach hazardowych (Dz.U.09.201.1540).

4. Przystąpienie do Konkursu jest dobrowolne i oznacza akceptację jego regulaminu.

III. ZASADY KONKURSU

1. Aby wziąć udział w Konkursie należy zakupić dowolny produkt 2beBIO, mrożonkę: jeżyna, jagoda, truskawka, malina, mango, berry mix, smoothie czerwone, smoothie żółte, dynia, szpinak, fasolka szparagowa, groszek, marchewka z groszkiem, kukurydza.

2. Polubić na facebooku fanpage 2beBIO, gotujwstylueko.pl oraz bioplanet.pl, a następnie

3. Zamieścić na portalu https://gotujwstylueko.pl  swój autorski przepis z jednym z naszych surowców wraz ze zdjęciem dania i zaznaczeniem opcji Konkurs 2beBIO podczas wprowadzania przepisu.

4. Zdjęcia Konkursowe zgłoszone przez Uczestników będą wykorzystane w ebooku.

5. Przepisy wraz ze zdjęciami będą przedmiotem oceny przez Jury powołane przez Organizatora. Spośród przesłanych materiałów Jury wybierze 28 Zwycięzców, których przepisy okażą się najlepiej spełniające kryterium: kreatywności i oryginalności, ale zarazem zgodności z tematem Konkursu. Ocena Jury jest subiektywną oceną i ostateczną. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone 1 lutego 2022r.

6. W Konkursie może wziąć udział osoba fizyczna, która:

  1. a) posiada miejsce zamieszkania na terenie Rzeczpospolitej Polskiej,
  2. b) posiada konto na serwisie społecznościowym Facebook (z zastrzeżeniem, że korzystanie z Facebooka przez osoby poniżej 13 roku życia jest zabronione)
    c) jest osobą pełnoletnią i ma pełną zdolność do czynności prawnych, ukończyła 18 lat przed dniem wzięcia udziału w konkursie

4. Wszystkie osoby, niezależnie od wygranej, wyrażają Organizatorowi zgodę na publikację danych osobowych w zakresie imienia i nazwiska, a także konkursowych materiałów przesłanych na strony portalu www, mediach społecznościowych, a także innych materiałach promocyjnych organizatorów.

5. Zgłoszenie udziału w Konkursie, na warunkach wskazanych w Regulaminie jest równoznaczne z akceptacją przez Uczestnika warunków Regulaminu bez konieczności składania odrębnych oświadczeń w tym przedmiocie i jest równoznaczne ze złożeniem przez Uczestnika następujących oświadczeń i zobowiązań:

  1. a) Uczestnik jest osobą pełnoletnią i ma pełną zdolność do czynności prawnych;
  2. b) Uczestnik zapoznał się z treścią niniejszego Regulaminu i akceptuje jego postanowienia w całości;

c) Uczestnik oświadcza, że posiada pełnię majątkowych i osobistych praw autorskich do opublikowanych przez siebie przepisów i zdjęć konkursowych i zapewnia, iż żadna osoba trzecia nie wystąpi z jakimikolwiek roszczeniami przeciwko Organizatorowi, w tym w wypadku korzystania przez Organizatora ze Zdjęć Konkursowych podczas i w celach związanych z Konkursem;
d) Uczestnik, poprzez przesłanie przepisu oraz zdjęcia Konkursowego przenosi na Organizatora nieodpłatnie oraz bez ograniczeń czasowych oraz terytorialnych autorskie prawa majątkowe oraz prawa zależne na następujących polach eksploatacji:

  • w zakresie jego utrwalania i zwielokrotniania oraz rozpowszechniania, jak i wytwarzania określoną techniką egzemplarzy, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową;
  • w zakresie obrotu oryginałem albo egzemplarzami, na których utwór utrwalono - wprowadzanie do obrotu, użyczenie lub najem oryginału albo egzemplarzy;
  • w zakresie wykonywania względem przepisów i zdjęć konkursowych autorskich praw zależnych, w tym poprzez jego przetwarzanie, kadrowanie i kompozycję;
  • w zakresie rozpowszechniania utworu tj. przepisu i zdjęcia Konkursowego w sposób inny niż określony powyżej - publiczne wykonanie bądź udostępnianie, wystawienie, wyświetlenie, odtworzenie oraz nadawanie i reemitowanie, a także publiczne udostępnianie utworu w taki sposób, aby każdy mógł mieć do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w tym także w zakresie udostępniania przepisu i zdjęcia Konkursowego w publicznej sieci Internet oraz na profilach portali społecznościowych

    e) Uczestnik Konkursu wyraża zgodę na wykorzystanie przez Organizatora opublikowanych przepisów i zdjęć Konkursowych do czynności związanych z Konkursem i jego promocją, tj. w zakresie przewidzianym w lit. d powyżej.
    f) Uczestnik wyraża zgodę na bezpłatne używanie i rozpowszechnianie swojego wizerunku utrwalonego na Zdjęciu Konkursowym, w szczególności w związku z kampaniami reklamowymi, promocyjnymi lub marketingowymi prowadzonymi na rzecz Organizatora, w tym poprzez publiczne udostępnienie wizerunku Uczestnika, w tym na stronach internetowych administrowanych przez Organizatora, ze szczególnym uwzględnieniem profilów w portalach społecznościowych (Facebook, Instagram, LinkedIn). Zdjęcie Konkursowe, w tym wizerunek Uczestnika, jeżeli jest on utrwalony na zdjęciu konkursowym może być użyty do różnego rodzaju form elektronicznego przetwarzania obrazu, kadrowania i kompozycji, bez obowiązku uzyskania od Uczestnika akceptacji efektu końcowego. Zgoda na używanie i rozpowszechnianie wizerunku Uczestnika utrwalonego na Zdjęciu Konkursowym nie jest ograniczona czasowo, ani terytorialnie. Uczestnik rezygnuje także ze wskazywania przez Organizatora swojego imienia i nazwiska przy przepisie i Zdjęciu Konkursowym.

    1. W czasie trwania Konkursu Uczestnik może wziąć w nim udział kilka razy.
    2. Nagród rzeczowych oferowanych w Konkursie nie można wymieniać na ekwiwalent pieniężny.
    3. W Konkursie nie mogą uczestniczyć pracownicy Organizatora oraz członkowie ich najbliższej rodziny oraz osoby współpracujące na innej podstawie niż stosunek pracy, a także członkowie rodzin wszystkich powyżej wymienionych osób. Przez członków rodziny na potrzeby Konkursu rozumie się wstępnych, zstępnych, rodzeństwo, małżonków, rodziców małżonków i osoby pozostające w stosunku przysposobienia, a także wszelkie osoby pozostające w stałym pożyciu z pracownikami oraz osobami współpracującymi z Organizatorem na innej podstawie niż stosunek pracy.

    IV. NAGRODY

    1. Pulę nagród w konkursie stanowią:

    1. a) Nagroda I stopnia: (28 nagród) publikacja autorskiego przepisu wraz ze zdjęciem w autorskim ebooku wraz z kompletem 2 eko miseczek do smoothie bowl
    2. b) Nagroda II stopnia: (max 10 nagród) zestaw 2 eko miseczek do smoothie bowl

    V. ZASADY PRZYZNAWANIA NAGRÓD

    1. 28 stycznia 2022 r. będą ogłaszane wyniki i nagradzane przepisy oraz zdjęcie Konkursowe.

    2. Po ogłoszeniu wyników Konkursu ze Zwycięzcą zostanie nawiązany kontakt mailowy za pośrednictwem fanpage Gotuj w stylu Eko lub poczty e-mailowej. W celu odebrania nagrody Uczestnik jest zobowiązany do przesłania Organizatorowi w wiadomości prywatnej na portalu Facebook lub za pośrednictwem adresu mailowego gotujwstylueko.pl, następujących danych: imię i nazwisko, adres zamieszkania, adres e- mail. Brak podania tych danych w ciągu 3 dni od wysłania wiadomości e-mailowej przez Organizatora, jest równoznaczny z rezygnacją przez Uczestnika Konkursu z odbioru nagrody.

    VI. ODPOWIEDZIALNOŚĆ

    1. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczanych odpowiedzi konkursowych, z zastrzeżeniem jednak, że w przypadku podjęcia informacji o naruszeniu regulaminu portalu Facebook lub norm powszechnie obowiązujących, w tym dobrych obyczajów, zobowiązuje do niezwłocznego usunięcia stwierdzonego naruszenia zgodnie z art. 14 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

    2. Każdy uczestnik konkursu odpowiada za naruszenie postanowień regulaminu serwisu Facebook w zakresie, w jakim wyraził zgodę w procesie rejestracji profilu użytkownika.

    3. Organizator ma prawo wykluczenia uczestnika konkursu w przypadku:

    a) podania fałszywych danych osobowych na Facebooku i tworzenie konta dla innej osoby bez jej pozwolenia, w tym przez osoby poniżej 18. roku życia

    b) udziału w konkursie przy pomocy kilku kont użytkowania na Facebooku.

    c) zablokowania konta użytkownika na Facebooku,

    d) udziału w konkursie osoby poniżej 18. roku życia,

    e) używania w odpowiedziach słów powszechnie uznanych za niedozwolone lub zamieszczania innych wypowiedzi naruszających prawa osób trzecich, w tym Organizatora,

    f)  posługiwania się przez uczestnika konkursu nazwami innych użytkowników lub ich oznaczeniami,

    g) naruszenia przez odpowiedź na pytanie konkursowe praw autorskich, o ile takowe naruszenie zostało zgłoszone Organizatorowi i serwisowi Facebook.

    VII. REKLAMACJE

    1. Reklamacje związane z uczestnictwem w Konkursie Uczestnik powinien składać korespondencyjnie na adres Organizatora z dopiskiem „Konkurs 2beBIO”.

    2. Reklamacja powinna być sporządzona na piśmie i zawierać dane Uczestnika jak również dokładny opis przyczyny reklamacji. Reklamacja powinna być sporządzona w terminie 14 dni od daty zdarzenia uzasadniającego złożenie reklamacji.

    3. O wyniku postępowania reklamacyjnego Uczestnik Konkursu zostanie powiadomiony pisemnie nie później niż w terminie do 30 dni od daty doręczenia reklamacji.

    4. Decyzja Organizatora w przedmiocie rozpatrywanej reklamacji jest ostateczna i wiążąca.

    VIII. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

    1. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zdarzenia od niego niezależne, w tym zdarzenia związane z siłą wyższą.

    2. Regulamin jest jedynym dokumentem określającym zasady Konkursu. Treści zawarte w materiałach reklamowo-promocyjnych mają charakter wyłącznie informacyjny.

    1. Treść Regulaminu dostępna jest w siedzibie Organizatora oraz stronie https://gotujwstylueko.pl.
    2. Organizator zastrzega sobie prawo do dokonywania zmian w Regulaminie. Wszelkie zmiany w Regulaminie będą ogłaszane z 3 dniowym wyprzedzeniem na stronie internetowej https://gotujwstylueko.pl oraz w siedzibie Organizatora.

    5. W kwestiach nieuregulowanych w Regulaminie znajdują zastosowanie przepisy kodeksu cywilnego. Regulamin wchodzi w życie w dniu 01.12.2021 r.

    IX. RODO

    Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej jako: „Rozporządzenie”) Bio Berry Sp. z o. o. informuje, iż:

    1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest wydawca Gotuj w stylu eko.pl, firma Bio Planet S.A. z siedzibą w Wilkowa Wieś 7, 05-084 Leszno k. Warszawy, adres biura i magazynu: ul. Fabryczna 9b, 05-084 Leszno, KRS: 0000513365, NIP: 5862160738, REGON: 220148650.

    2. Przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe z uwagi na korzystanie przez Panią/Pana z naszych usług, tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b Rozporządzenia i przetwarzanie tych danych jest konieczne w związku z koniecznością dalszego świadczenia usług. Niezależnie od powyższego, może Pani/Pan udzielić odrębnej, dobrowolnej zgody na otrzymywanie informacji handlowych gotujwstylueko.pl.

    3. Pani/Pana dane osobowe mogą być także przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f Rozporządzenia.

    1. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będzie Gotuj w stylu eko.pl
    2. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
    3. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji na Pani/Pana rzecz wybranej usługi. Jeżeli udzielił Pan/Pani zgody na przesyłanie informacji handlowych – wtedy podany adres e-mail przechowany będzie także do czasu cofnięcia zgody, na warunkach określonych w formularzu zgody marketingowej.

    7. W każdym momencie przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do żądania poprawienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania tych danych, a także prawo do przenoszenia danych. W taki przypadku prosimy o kontakt: Dane kontaktowe do inspektora ochrony danych osobowych: Mariusz Krzyżanowski, mail: m.krzyzanowski@bioplanet.pl, adres korespondencyjny: Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy.

    8. Z przyczyn związanych z Pani/Pana szczególną sytuacją przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia sprzeciwu przeciwko przetwarzaniu danych, bez podania przyczyny jest Pani/Pan uprawniona/y do wniesienia sprzeciwu, gdy dane wykorzystywane są do celów marketingu bezpośredniego lub monitoringu.

    9. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych jest sprzeczne z przepisami prawa.

    10. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy i realizacji usługi. Podanie danych jest dobrowolne, jednak konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości świadczenia na Pani/Pana rzecz wybranej usługi.

    11. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

 

Nikita
Nikita powiedział/a:
Pierwszy raz kupiłam produkty 2beBIO po ogłoszeniu konkursu na stronie "Gotuj w stylu eko".
Kupiłam wszystkie jakie były u mnie dostępne (szkoda, że nie ma wszystkich), wcześniej nigdy nie widziałam ich, a i teraz musiałam ich szukać.
Muszę przyznać, ze są doskonałej jakości.
Mango to rewelacja, pyszne dojrzałe i słodkie, idealne. Bardzo lubię mango, a kupowane w sklepie świeże to loteria, raz jest smaczne, a  innym razem nadaje się do kosza. Chyba całkowicie przerzucę się na mango mrożone 2beBIO:)
cytuj odpowiedz 11.01.2022, godz. 09:05
FioletoweAparaty
FioletoweAparaty powiedział/a:
Dzień dobry! Czy konkurs już się zakończył? Czy po jego zakończeniu można dodawać przepisy z oznaczeniem 2bebio? :-) Pozdrowienia!
cytuj odpowiedz 02.02.2022, godz. 18:17
gotujwstylueko.pl
gotujwstylueko.pl powiedział/a:
Konkurs już się skończył. Pani dwa przepisy weszły do konkursu:)
cytuj 16.02.2022, godz. 13:07

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Ranking:
TOP 10

  • 370590 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking

Przepisy:
Polecane

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
11 5 30 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
4 5 30 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
5 4 40 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
10 8 10 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 7 10 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet