Bo zdrowa ryba, to certyfikowana !
gotujwstylueko.pl
Better Fish „Bo zdrowa ryba, to certyfikowana ryba!”
Minione miesiące wiązały się z nieznanymi wcześniej wyzwaniami, które wpłynęły na życie większości z nas. Niemniej, część nowych doświadczeń zainicjowała korzystne zmiany naszych nawyków i przyzwyczajeń.
Zainspirowani obowiązującą sytuacją, zaczęliśmy poświęcać dodatkowy czas na rozwój dziedzin kształtujących jakość naszej codzienności. Jednym z takich zagadnień jest naturalne, pełnowartościowe odżywianie oraz jego niewątpliwy wpływ na nasze funkcjonowanie. Wprowadzanie do diety certyfikowanych wyrobów wysokiej jakości sprzyja nie tylko naszemu zdrowiu, ale także wpływa pozytywnie na otoczenie i środowisko.
JAK RYBY, TO TYLKO Z CERTYFIKATEM!
Certyfikaty, przyznawane przez niezależne instytucje, są gwarancją najwyższej jakości wyrobów rybnych. Wśród nich wyróżniają się surowce oraz produkty ekologiczne BIO, pochodzące z hodowli rozwijanych tradycyjnymi i nieszkodliwymi metodami. Ograniczenie inwazyjnej działalności człowieka jest gwarancją naturalnej żywności, pozbawionej antybiotyków, pestycydów lub substancji konserwujących. Zapewnienie dobrostanu ryb oraz idea zrównoważonego rozwoju świadczy o bezpieczeństwie produktów wytwarzanych przez dostawców i producentów spełniających wymagania certyfikacji BIO. Jasnozielone logo ekologiczne tzw. euro liść jest wyznacznikiem spełnienia najlepszych standardów dotyczących żywności wysokiej jakości.
JAKIE RYBY NA TALERZ?
Produkty rybne stanowią jedną z najważniejszych grup wyrobów, które powinny zająć miejsce w składnikach naszej diety. Ryby łososiowate BIO, takie jak łosoś atlantycki lub pstrąg tęczowy, regularnie występujące w formie filetów, plastrów oraz przetworów, są znakomitym źródłem wartości odżywczych. Restrykcyjne europejskie normy związane z ekologiczną akwakulturą, obowiązujące w hodowli ryb od Skandynawii, po wybrzeża Szkocji i Irlandii, zapewniają najwyższą jakość żywności, która trafia na nasze stoły.
DLACZEGO CERTYFIKATY SĄ WAŻNE?
Organizacje, spełniające ściśle określone kryteria, wspierające utrzymanie stabilności dzikich stad ryb, mogą poszczycić się certyfikatem zrównoważonego rybołówstwa MSC (ang. Marine Stewardship Council). Niebieski znak MSC oznacza, że ryby pochodzą ze stabilnych, dobrze zarządzanych łowisk.Certyfikat MSC można określić jako odpowiednik BIO certyfikacji dla ryb dziko żyjących, nie hodowlanych. Zapewnienie naturalnego rozwoju różnych gatunków ryb, bez ingerencji człowieka, wpływa pozytywnie nie tylko na środowisko morskie, ale również na tradycyjne właściwości produktów certyfikowanych.
BETTER FISH - WZÓR DO NAŚLADOWANIA
Marka Better Fish jako marka specjalistyczna w kategorii ryb i owoców morza oferuje największy w Polsce wybór certyfikowanych produktów akwakultury i rybołówstwa. Produkty w marce Better Fish wytworzone są na bazie surowca pochodzącego z certyfikowanego źródła BIO lub MSC (Marine Stewardship Council). Produkty te oferowane są w wielu postaciach jako świeże, wędzone, mrożone czy w postaci konserw.
Wysoką jakość produktów gwarantuje certyfikowany surowiec od sprawdzonych dostawców oraz proces produkcyjny oparty na tradycyjnych rozwiązaniach. Oferta stale rozszerzana jest o nowe gatunki ryb i produkty na ich bazie, zgodnie z oczekiwaniem świadomych i wymagających Bio Konsumentów. Zgodnie z ideą zrównoważonego rozwoju, opakowania produktów w marce Better Fish wytwarzane są z wykorzystaniem materiałów pochodzących z recyklingu.
Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna to odpowiedni czas na rozwijanie właściwych nawyków żywieniowych oraz wprowadzenie do kuchni nowych składników. Oby przeważały wśród nich produkty z certyfikatem BIO i MSC!
Artykuł jest opublikowany w magazynie gotujwstylueko.pl nr 16 Wiosna 2021
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.