Kapusta z grzybami na święta
Aneta SobierajKuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: grzyby
Składniki:
grzyby suszone - 250 g
marchewka - 1 szt.
sól - 1 szczypta
ziele angielski - 1 kilka
liść laurowy - 4 laski
Sposób przygotowania:
Następnie siekamy ja nie za drobno i podgotowujemy ją w garnku- zalewając szklanką wody (najlepsza ta woda w której były moczone wcześniej grzyby)
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce, dodajemy do kapusty.
Dodajemy ziele angielskie oraz liście laurowe
Grzyby wcześniej namoczone ( na ok 3 godziny), kroimy w paseczki i dodajemy do kapusty,
Gotujemy całość do miękkości kapusty ok. 20 min.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.