Pieczony filet z Łososia
Aneta SobierajRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
Sól Czosnkowa - 1 łyżeczka
Cytryna - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Układamy na kwadracie z folii aluminiowej (ok 30×30 cm).
Na filet kładziemy cienki plasterek cytryny.
(Jeśli nie musimy obawiać się o poziom cholesterolu, można dodatkowo położyć odrobinę masła:)
Zawijamy w zgrabną paczuszkę.
Dobrze aby łosoś poleżał przyprawiony w lodówce 1-2 godziny, ale można go także upiec od razu.
Paczuszki z łososiem wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok 20-25 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.