![Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/53-photo-main.jpg)
Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake
![](/cache/a32x32/files/users/35-avatar-1507123042.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: gluten, mięso, soja, strączkowe, grzyby, pszenica, drób
Składniki:
grzyby shiitake (suszone) - 50 g
cebula biała - 1 szt.
marchew - 1 szt.
fasolka szparagowa zielona - 200 g
sos sojowy ciemny - 2 łyżki
sos sojowy jasny - 2 łyżki
kalafior - 1 kawałek
olej - 5 łyżeczek
Dodatkowe informacje:
Kurczaka podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z białej kapusty.Sposób przygotowania:
Grzyby kroimy w drobne paseczki, i dorzucamy do składników na patelni . (Grzyby uprzednio moczymy przez ok 15 min w zimnej wodzie).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.