Kurczak po chińsku z suszonymi grzybami shiitake
Aneta SobierajRodzaj posiłku: danie główne
Zawiera: gluten, mięso, soja, strączkowe, grzyby, pszenica, drób
Składniki:
grzyby shiitake (suszone) - 50 g
cebula biała - 1 szt.
marchew - 1 szt.
fasolka szparagowa zielona - 200 g
sos sojowy ciemny - 2 łyżki
sos sojowy jasny - 2 łyżki
kalafior - 1 kawałek
olej - 5 łyżeczek
Dodatkowe informacje:
Kurczaka podałam z ryżem jaśminowym oraz z surówką z białej kapusty.Sposób przygotowania:
Grzyby kroimy w drobne paseczki, i dorzucamy do składników na patelni . (Grzyby uprzednio moczymy przez ok 15 min w zimnej wodzie).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.