Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
Aneta SobierajRodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kiełbasa wiejska - 300 g
ser żółty - 200 g
śmietana - 200 ml
jaja - 2 szt.
cebula - 2 szt.
przyprawa do ziemniaków - 3 łyżki
sól - 2 szczypty
pieprz - 2 szczypty
papryka ostra - 2 szczypty
masło - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na jego dnie ułożyć warstwę ziemniaków, posypać przyprawą do ziemniaków, na to wyłożyć kiełbasę z cebulką, posypać startym serem a następnie ponownie warstwę ziemniaków i przyprawę. Wszystko zalać śmietaną wymieszaną z jajkami i przyprawami. Posypać żółtym serem. Zapiekankę piec w temp. 200 st. przez ok 50 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.