Tatar z polędwicy wołowej
Aneta SobierajRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso, wieprzowina
Składniki:
Cebula czerwona - 1 szt.
Ogórek kiszony - 4 szt.
Oliwa z oliwek - 4 łyżki
Sól - 2 łyżeczki
Jaja (żółtka) - 6 szt.
Dodatkowe informacje:
Tatara możemy podawać w towarzystwie sosu sojowego lub Maggi.Sposób przygotowania:
Ogórki drobno posiekać.
Polędwice myjemy i mielimy w maszynce można też posiekać ja polecam mielenie... dodać posiekane ogórki, cebulę, wlać oliwę z oliwek i wszystko razem dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Tak przygotowane mięso odstawić na 30-40 minut do lodówki.
Jajka dokładnie umyć pod bieżącą wodą, włożyć do głębokiego naczynia i zalać wrzątkiem, pozostawić na kilka minut, następnie żółtka oddzielić od białek. Ze schłodzonego mięsa formować niewielkie kule, po środku każdej zrobić zagłębienie i włożyć żółtko.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.