Pstrąg pieczony z warzywami
Aneta SobierajRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: cytrusy, ryba i owoce morza
Składniki:
papryka - 1 szt.
sok z cytryny - 50 ml
kalafior (różyczki) - 1 kilka
marchewka - 1 szt.
przyprawa do ryb (ziołowa) - 4 łyżeczki
oliwa z oliwek - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Natrzeć sokiem z cytryny i polać po wierzchu. Obsypać przyprawą do ryb i nadziać papryką (paprykę kroimy w niewielkie grubsze plastry).
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek i układamy pstrągi.
Na wierzch układamy warzywa i przykrywamy folią aluminiową.
Później zdejmujemy folię i tak przez ok. 30 min pozwalamy aby skórka na rybie zrobiła się lekko chrupiąca :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.