Paprykarz warzywny
Aneta SobierajRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
marchewka - 3 szt.
cebula (średnia) - 3 szt.
pietruszka - 2 szt.
seler - 1 kawałek
pomidor - 2 szt.
papryka ostra - 2 łyżeczki
papryka słodka - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Natomiast pietruszki i seler ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, pomidory obieramy i kroimy na kawałki.
Ryż gotujemy wg. zaleceń na opakowaniu.
Warzywa, ugotowany ryż i przyprawy mieszamy ze sobą. Delikatnie na najniższych obrotach rozdrabniamy paprykarz blenderem. Najlepiej aby pozostały drobne kawałki składników :)
Tak przygotowany paprykarz przechowujemy w lodówce, polecam podawać na kruchym pieczywie !
SMACZNEGO !
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.