Sernik z mlekiem na ciemnym biszkopcie
Aneta SobierajRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 szklanka
cukier puder - 200 g
olej słonecznikowy - 125 ml
sok z cytryny - 0,5 szt.
proszek do pieczenia Bio -AMYLON - 1 łyżeczka
kakao - 3 łyżki
ser biały półtłusty - 60 dag
budyń śmietankowy - 2 torebki
mleko - 2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Jaja powinny być w temperaturze pokojowej co najmniej z 4 godziny przed rozpoczęciem robienia biszkoptu.Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier biały i żółtka (6 szt.).
Dodać mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko wymieszać.
Wylać na formę do pieczenia i wsadzić do rozgrzanego piekarnika(170 °C), na 30 min.
Ser biały mielimy, dodajemy 3 całe jaja,budynie, cukier puder, olej i sok z cytryny.
Wszystko to miksujemy i dodajemy zimne mleko, wylewamy na ciasto i piec 45 min.
Upieczone ciasto mozemy polać rozpuszczoną mleczna czekoladą :)
SMACZNEGO !
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.