Cukinia zapiekana z mięsem
Aneta SobierajRodzaj posiłku: danie główne, zapiekanki
Specjalne: Sylwester
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, grzyby, drób
Składniki:
mięso mielone z indyka - 600 g
cebula - 1 szt.
przecier pomidorowy - 100 g
ryż biały dłygoziarnisty - 200 g
czosnek granulowany - 2 łyżeczki
pieczarki - 200 g
sól - kilka
Sposób przygotowania:
Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę,
podsmażamy i dodajemy mięso mielone.
Przyprawiamy czosnkiem, pieprzem oraz solą.
Gdy mięso jest już lekko miękkie, dodajemy ryż (wcześniej ugotowany wg. zaleceń na opakowaniu).
Dodajemy do tego wszystkiego przecier pomidorowy i mieszamy.
Cukinie faszerujemy farszem i przykrywamy tartym serem. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.