Sałatka z tuńczykiem i oliwkami
Aneta SobierajRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): śródziemnomorska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: gluten, jęczmień, żyto
Składniki:
oliwki czarne bez pestek - 100 g
tuńczyk w bio oliwie z oliwek - 120 g
pomidor - 2 szt.
Ogórek zielony - 1 szt.
Sałata Lodowa - 1 szt.
pumpernikiel Bio - 180 g
cebula czerwona - 0,5 szt.
ocet winny biały Bio - 40 ml
Sól - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Wrzucamy kukurydzę, oliwki zielone i czarne pokrojone na połówki, pomidory obieramy ze skórki i kroimy w większą kosteczkę.
Cebulę kroimy w cienkie krążki a Ogórka w grubsze plastry.
Tuńczyka odcedzamy od zalewy. Kromki pumpernikla kroimy w kosteczkę.
Wszystko to mieszamy i doprawiamy do smaku octem winnym oraz solą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.