Biszkopt na tort
Aneta SobierajRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
Cukier - 250 g
Mąka pszenna - 250 g
Mąka ziemniaczana - 1,5 łyżki
Olej słonecznikowy - 1,5 łyżeczki
sól - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Przepis na tortownice o średnicy 28 cm.Sposób przygotowania:
Białka miksuję ze szczyptą soli, pod koniec dodaję stopniowo cukier i ubijam na sztywną pianę.
Całość mieszam DREWNIANĄ łyżką.
Na koniec wlewam olej i dokładnie mieszam łyżką.
Masę wylewam do przygotowanej tortownicy, wyrównuję łyżką i wstawiam do nagrzanego piekarnika do temperatury 175°C na 50 - 55 minut i piekę do suchego patyczka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.