Pikantny makaron ryżowy z pastą curry i kiełkami
ania123Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
olej kokosowy - 2 łyżki
papryka czerwona - 1 szt.
pasta curry pikantna - 1 łyżka
kiełki słonecznika - 1 opakowanie
Dodatkowe informacje:
W zależności od stopnia ostrości pasty curry należy dostosować porcję dodawaną do makaronu. W niektórych pastach wystarczy łyżeczka w innych potrzeba jej więcej. Należy spróbować pastę przed dodaniem by określić stopień ostrości.Makaron smakuje też wyśmienicie w wersji łagodnej.
Sposób przygotowania:
Paprykę usmażyć na oleju kokosowym, pod koniec smażenia można posypać suszoną bazylią i solą.
Do papryki dodać ugotowany makaron i pastę curry.
Wymieszać. Dodać kukurydzę. Chwile podgrzewać a następnie wykładać na talerze. Posypać kiełkami słonecznika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.