Sałatka z krewetkami
ania123Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
rukola - 1 opakowanie
pomidorki koktajlowe - 1 opakowanie
cebula - 1 szt.
masło - 1/4 kostki
chili - 1/3 szt.
ocet winny - 1 łyżka
oliwa z oliwek - 3 łyżki
suszone zioła prowansalskie - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Świetnie smakuje z pieczywem czosnkowym!Sposób przygotowania:
Wymieszać ocet winny z oliwą z oliwek i ziołami prowansalskimi, dodać trochę soli i pieprzu.
Wyłożyć rukolę na talerze i polać sosem. Posypać pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.
Krewetki wykładać na sałatę wraz z cebulką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.