Tarta czekoladowa bez glutenu wegańska
Magda GaudynRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, kakao
Składniki:
agawa - 4 łyżki
wiórki kokosowe - 1/2 szklanki
olej kokosowy - 2 łyżki
mleko kokosowe - 210 g
sól - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Krem
Schłodzone mleko kokosowe (gęsta część z puszki - bez wody, która się oddziela) przełożyć do garnka i podgrzać do rozpuszczenia. Do mleka dodać czekoladę i agawę - wszystko rozpuścić i dokładnie wymieszać. Jeszcze ciepły krem wylewamy na spód tarty. Po 15 minutach dekorujemy owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.