Pudding chia z kiwi i jarmużem
Magda GaudynRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy
Składniki:
mleko kokosowe - 250 ml
wanilia w proszku - 1 szczypta
syrop klonowy - 1 łyżka
kiwi - 1 szt.
jarmuż lub szpinak - 1 garść
mleko kokosowe - 130 ml
sok z limonki lub cytryny - 1/2 szt.
masło migdałowe - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Deser ładnie się prezentuje, można użyć zamiast zielonych liści owoców leśnych lub zrobić dwie warstwy smoothie w dwóch kolorach.Sposób przygotowania:
Przełożyć połowę puddingu z nasion chia na spód dwóch szklanek. Ułóżyć wewnątrz szklanek po kilka plastrów kiwi, zalać smoothie i resztą puddingu. Udekorować dodatkami. Najlepiej sprawdza się masło migdałowe lub z prażonych orzeszków laskowych. Można posypać również granolą.
Smacznego, polecamy !
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.