![Wegański serek z nerkowców o smaku paprykowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-02/1380-photo-main.jpg)
Wegański serek z nerkowców o smaku paprykowym
![](/cache/a32x32/files/users/79-avatar-1595546422.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, drożdże, cytrusy
Składniki:
nerkowce bio - 1 szklanka
drożdże suszone nieaktywne - 3 łyżki
papryka czerwona świeża ekologiczna - 1/2 szt.
agar agar - 10 g
sól, pieprz, przyprawy jakie lubisz - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem miksujemy.
Przelewamy masę do garnka i podgrzewamy tylko do zagotowania co chwilkę mieszając.
Rozlewamy do miseczek posmarowanych olejem.
Odstawiamy do stężenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.