• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyCzekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Czekoladowy torcik truflowy z awokado i orzechów

Magda Gaudyn

Rodzaj posiłku: desery

Specjalne: Sylwester, Wielkanoc

Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: orzechy wszystkie, kakao, cytrusy

71 osób lubi to
55 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

35 min. 8 porcji

Składniki:

mieszane orzechy - 200 g
masło kakaowe - można zamienić na olej kokosowy ale to nie będzie ten smak :) - 30 g
syrop z agawy - 2 łyżki
Krem
awokado - 2 szt.
pomarańcza bio - 1 szt.
syrop z agawy - 2-4 łyżki
nerkowce bio - 50 g
surowe kakao - 4 łyżki
masło kakaowe ( lub olej kokosowy ) - 30 g

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Wykonanie

Podstawa:

Orzechy zmiksuj na drobno, czym drobniej tym lepiej ale nie zmiksuj na masło. Wyczuwalne grudki wskazane.
Masło rozpuść w kąpieli wodnej razem z syropem z agawy. Po rozpuszczeniu dodaj do orzechów i dokładnie wymieszaj.
Formę na tartę ( mała ) wyłóż masą orzechową. Wylep boki. Masa może wydawać się zbyt rzadka ale taka ma być. Po schłodzeniu wszystko zastygnie.
Włóż do lodówki na czas przygotowywania kremu.
KROK 2:  Krem:

Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok.
Wydrąż miąższ z awokado i połącz go w misce z sokiem z pomarańczy i skórką. Dołóż nerkowce, syrop z agawy i kakao.
Wszystko zmiksuj na jednolity gładki krem.
Rozpuść masło w kąpieli wodnej i dodaj do masy z awokado. Ponownie chwilę zmiksuj i wyłóż na spód orzechowy.
Chłodź w lodówce minimum 3 h.
W tym torciku można użyć innych składników, np: spód ze słonecznika lub pestek dyni. Można złączyć je razem pół na pół. Kakao zastąpić karobem a masło kakaowe olejem kokosowym extra virgin. Sok z pomarańczy możesz zastąpić innym – jabłkowym albo winogronowym.
KROK 3:  Robiłam już kilka wersji tego deseru, najlepszą mieszanką okazał się mix orzechów ziemnych z nerkowcami. Najwygodniej jest użyć formy do tarty z ruchomym dnem. Po zastygnięciu łatwiej jest go pokroić. Wystarczy tylko spód nacisnąć od spodu i wyciągnąć bez boków. Tortownica z odpinaną obręczą też się sprawdzi ale musi to być najmniejsza tortownica do 20 – 21 cm.
71 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SYROP Z AGAWY BEZGLUTENOWY BIO 330 g (239 ml) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • AWOKADO ŚWIEŻE BIO (około 0,20 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    AWOKADO ŚWIEŻE BIO (około 0,20 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KAKAO ZIARNA SUROWE BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • ORZECHY NERKOWCA BIO 100 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    ORZECHY NERKOWCA BIO 100 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SYROP Z AGAWY CIEMNY BIO 350 g (250 ml) - MAYA GOLD

    Więcej o produkcie na stronie

    SYROP Z AGAWY CIEMNY BIO 350 g (250 ml) - MAYA GOLD

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POMARAŃCZE ŚWIEŻE BIO (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    POMARAŃCZE ŚWIEŻE BIO (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Magda Gaudyn

  • Hummus z suszonymi pomidarami

     Magda Gaudyn
  • Wegański serek z nerkowców o smaku paprykowym

     Magda Gaudyn
  • Pudding chia z kiwi i jarmużem

     Magda Gaudyn
  • Włoskie biscotti

     Magda Gaudyn
  • Tajska zupa z cukinią i brokułem na mleku kokosowym

     Magda Gaudyn
  • Tarta czekoladowa bez glutenu wegańska

     Magda Gaudyn
  • Tarta z bakłażanem i czarną soczewicą

     Magda Gaudyn
Zobacz więcej przepisów
Na widelcu
Na widelcu powiedział/a:
Jej, awokado w cieście? To dopiero kulinarne rewolucje!
27.02.2014, godz. 12:16
annika
annika powiedział/a:
Brzmi smacznie, ale bardzo drogo
03.03.2014, godz. 15:39
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
Coś słodkiego, coś zdrowego, fajnie :)
04.03.2014, godz. 18:37
PrzepisyMargaretki
PrzepisyMargaretki powiedział/a:
Doprawdy delicje :D
23.03.2014, godz. 16:02
stopaa
stopaa powiedział/a:
wygląda przepysznie!
21.08.2014, godz. 22:52
Dagooshya
Dagooshya powiedział/a:
Wygląda cudnie :)
30.08.2014, godz. 12:42
Zdrowie na języku
Zdrowie na języku powiedział/a:
Niesamowity! Brak słów! Wygląda bajecznie i baaaardzo apetycznie :)
22.09.2014, godz. 10:31
Jaskier24
Jaskier24 powiedział/a:
Od oglądania takich zdjęć robię się głodny:) Gratulacje!
31.10.2014, godz. 18:36
PrzepisNaZdrowie
PrzepisNaZdrowie powiedział/a:
Super przepis. Połączenie awokado z kakao jest zaskakująco smaczne.
15.11.2014, godz. 21:21
Tomaszek
Tomaszek powiedział/a:
Odkładałem 3 miesiące część wypłaty :D w końcu mogę spróbować twojej inspiracji
28.11.2014, godz. 14:37
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
☺☺☺
20.03.2018, godz. 09:57
Marta.Z
Marta.Z powiedział/a:
Nie przepadam za awokado "na słodko", ale torcik wygląda tak pięknie, że chyba dam mu szansę :)
13.12.2014, godz. 00:08
Zielone Koktajle
Zielone Koktajle powiedział/a:
ślinka cieknie na sam widok, a jak jeszcze zobaczyć jaki zdrowy skład to nic tylko zabierać się do pracy w kuchni :)
19.12.2014, godz. 00:10
Olika3
Olika3 powiedział/a:
Palce lizać!!!
20.12.2014, godz. 16:23
Barbara Strużyna
Barbara Strużyna powiedział/a:
Ja też jestem zauroczona tym przepisem.
21.12.2014, godz. 23:25
Skoter
Skoter powiedział/a:
duża ilość orzechów, takie ciasta lubię
26.12.2014, godz. 16:49
healthy-dreams
healthy-dreams powiedział/a:
Świetnie się prezentuje :d
22.01.2015, godz. 20:02
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
bardzo ciekawy przepis aż prosi o spróbowanie
02.02.2015, godz. 08:54
Dominika Olivia
Dominika Olivia powiedział/a:
Wygląda nieziemsko :)
04.02.2015, godz. 20:01
Herbis
Herbis powiedział/a:
Ciekawy przepis a co można użyć zamiast awokado?
10.02.2015, godz. 15:12
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Raczej się go niczym nie zastąpi bo jest jednym z głównych składników.
20.03.2018, godz. 09:54
Szybko Tanio Smacznie
Szybko Tanio Smacznie powiedział/a:
Mniam!
18.05.2015, godz. 13:37
wszędzie zielono
wszędzie zielono powiedział/a:
Jaki piękny! I na pewno niesamowicie pyszny <3
18.05.2015, godz. 19:16
Alicja
Alicja powiedział/a:
Wygląda bardzo pysznie! :)
20.05.2015, godz. 10:04
monamari
monamari powiedział/a:
Zaskoczyło mnie dodanie awokado do deseru.
Ale tort na zdjęciu wygląda tak apetycznie, że muszę spróbować.
24.05.2015, godz. 10:12
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ja robię od dawna desery z avocado i naprawdę super pasuje bo jest tłuste i dość neutralne w smaku.
20.03.2018, godz. 09:56
Amaizin
Amaizin powiedział/a:
Wygląda niesamowicie, ciekawa jestem smaku.
21.08.2015, godz. 18:28
Mariola
Mariola powiedział/a:
Bardzo podoba mi się konsystencja tego ciasta.
21.08.2015, godz. 18:42
Katarzyna Kachel
Katarzyna Kachel powiedział/a:
Co za pyszności!
26.08.2015, godz. 15:37
CommonBullet
CommonBullet powiedział/a:
Ja też dodaję kilka kropel stewii (zamiast cukru) - polecam :)
06.12.2015, godz. 23:38
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Trzeba jednak pamiętać, że stawia pozostawia mdły smak i niestety ta słodycz w porównaniu do cukru jest bardzo płytka i zupełnie inna... ja zrezygnowałam z używania stewii zupełnie...
20.03.2018, godz. 10:01
Melanika
Melanika powiedział/a:
Cudowny :)
17.06.2016, godz. 11:59
Szybko Tanio Smacznie
Szybko Tanio Smacznie powiedział/a:
Wow! Cudeńko :)
25.06.2016, godz. 18:27
Bronka007
Bronka007 powiedział/a:
Super!!!!:-)
30.08.2016, godz. 12:10
nielubiezmywania
nielubiezmywania powiedział/a:
Pychota! Tylko syrop z agawy zamieniłabym na nasz polski miód :) Taniej, a też zdrowo.
12.09.2016, godz. 11:02
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ale trzeba dobrać bardzo łagodny w smaku miód, żeby nie przebijać się przez inne składniki.
20.03.2018, godz. 10:03
ania123
ania123 powiedział/a:
przepis koniecznie do wypróbowania
12.06.2017, godz. 23:51
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
16.06.2017, godz. 21:54
Róża01
Róża01 powiedział/a:
wygląda kusząco !!!!!!!!!!!!
01.07.2017, godz. 20:21
gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Trzeba koniecznie wypróbować ten przepis.
21.07.2017, godz. 20:09
aquafresca665511
aquafresca665511 powiedział/a:
super przepis pychota
22.07.2017, godz. 16:38
aquafresca665511
aquafresca665511 powiedział/a:
należy koniecznie spróbować a także wypróbować ten wyśmienity pewnie przepis
31.07.2017, godz. 19:27
Lisi31
Lisi31 powiedział/a:
Jak dla mnie bomba ) 
07.08.2017, godz. 14:54
garysiak
garysiak powiedział/a:
Bardzo smakowity deser :)
25.10.2017, godz. 22:37
Robert1729
Robert1729 powiedział/a:
znakomity przepis wszystkim polecam :)
20.11.2017, godz. 21:19
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ja dodaję więcej kakao do takich deserów, przez co konsystencja jest stabilniejsza i  smak bardziej czekoladowy.
20.03.2018, godz. 10:06
hela11
hela11 powiedział/a:
Świetny deser
25.10.2018, godz. 10:55
aguchaka
aguchaka powiedział/a:
Wygląda pysznie
12.03.2019, godz. 09:53
KuchniaMagdaLeny
KuchniaMagdaLeny powiedział/a:
Fantastyczny!
27.03.2019, godz. 23:35
annaeko
annaeko powiedział/a:
Pycha
19.04.2019, godz. 08:59
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Bardzo smakowity torcik;)
15.10.2019, godz. 09:55
Nikita
Nikita powiedział/a:
super skład:)
12.11.2019, godz. 14:50
Renixx
Renixx powiedział/a:
Torcik wygląda rewelacyjnie ;)
04.03.2020, godz. 16:31
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Świetny przepis
03.05.2020, godz. 09:16
matesko
matesko powiedział/a:
Smaczne ciasto
11.07.2020, godz. 10:15

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).