Bułki dla alergika
Cotakpachnie?Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, strączkowe, sezam, żyto, nabiał krowi
Składniki:
olej kokosowy - 80 g
letnie mleko - 3/4 szklanki
świeże drożdże - 50 g
sezam na wierzch do smaku
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około 1 godzina)
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić. Urywać po kawałku i toczyć kuleczki. Jeżeli ciasto klei się do rąk natrzyjcie dłonie oliwą – ciasto nie będzie do nich się przyczepiać. Bułeczki odkładać na blachę wyłożoną papierem (w tym momencie można je czymś posypać). Odstawić na pół godziny do wyrośnięcia. Piec 10-12 minut w 180°C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.