Brownie z kremem malinowym
Cotakpachnie?Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mąka kokosowa - 100 g
zmielone siemię lniane - 3 łyżki
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
kakao - 50 g
ksylitol - 150 g
mleko - 400 ml
śmietana kremówka - 300 ml
maliny opakowanie
Dodatkowe informacje:
Na wierzchu układamy do dekoracji świeże maliny. Przechowywać w lodówce.Sposób przygotowania:
Do przygotowanej tortownicy wlać ciasto. Piec ok 40 minut. Wystudzić.
Kremówkę (uprzednio schłodzoną przez minimum 12 h w lodówce) ubić na sztywno, dodać maliny i syropem z agawy (do smaku), wymieszać razem na gładką masę (maliny można uprzednio zblenderować i przecedzić przez sitko, aby pozbyć się pestek).
Masę wykładać na wystudzone ciasto (brownie powinno pięknie opaść, więc polecam wypełnić cały środek ciasta masa malinową).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.