![Miętowo-cytrynowe ciasteczka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7025-photo-main.jpg)
Miętowo-cytrynowe ciasteczka
![](/cache/a32x32/files/users/789-avatar-1782980722.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
suszona mięta - 3 łyżki
sól - łyżeczka
ksylitol zmielony na puder - szklanka
starta skórka z 2 cytryn
Sposób przygotowania:
Mąkę z miętą wymieszać. Dodać skórkę z cytryn, wrzucić wszystko do masy maślanej, zmiksować.
Z ciasta uformować dwa długie wałki o średnicy około 3-4 cm. Każdy szczelnie owinąć folią lub papierem do pieczenia. Włożyć do zamrażarki na godzinę.
Po tym czasie ciasto pokroić na plastry grubości około 4-5 mm. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach. Piec około 12 – 15 minut w 180ºC (do lekkiego zrumienienia brzegów – ciasteczka mają być blade takli ich urok), wystudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.