Pasztet z pieczonego kalafiora
Cotakpachnie?Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Składniki:
ziemniaki - 4 szt.
sucha kasza jaglana - 1/2 szklanki
prażone pestki dyni - 1/2 szklanki
czosnek - 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę opłukać wrzątkiem, zagotować w wodzie z solą (1 szklanka wody na 1/2 szklani kaszy), gotować 15min aż kasza wypije całą wodę.
Warzywa i kaszę zmiksować (zblenderować) na gładką masę. Dodać pokrojone suszone pomidory, starty czosnek, pestki dyni, sól i pieprz, wymieszać. Przełożyć do foremki jak na pasztet (keksówka). Piec 40-45 minut, aż pasztet będzie słoty. Kroić po całkowitym wystudzeniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.