Czekoladowe ciasteczka z ciecierzycy
Cotakpachnie?Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mleko kokosowe - 2 szklanki
karob - 4 łyżki
mąka ryżowa - 4 łyżki
mąka z ciecierzycy - 2 łyżki
ksylitol - 3 łyżki
bezglutenowy proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
gorzka czekolada - 100 g
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę odcedzić, zostawić do ostygnięcia. Zblenderować, dodać karob, mąki, masło, proszek i ksylitol.
Formować kulki, które rozpłaszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, po wierzchu powtykać kawałeczki gorzkiej czekolady. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.