![Syrop z mniszka lekarskiego](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-05/7616-photo-main.jpg)
Syrop z mniszka lekarskiego
![](/cache/a32x32/files/users/789-avatar-1782980722.jpg)
Rodzaj posiłku: przetwory
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
cukier - 1 kg
cytryna - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Z podanych składników wychodzi 6 średnich słoiczków.Sposób przygotowania:
Następnie kwiaty opłukać, włożyć do garnka.
Po upływie 24 godzin wywar przelać przez sitko i odcisnąć wodę z kwiatów. Do wywaru wsypać cukier zagotować. Gotować na małym ogniu 2-3 godziny, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje i będzie miał konsystencję syropu.
Przelać do wcześniej przygotowanych, wyparzonych słoiczków, zakręcić odwrócić do góry dnem, do całkowitego wystygnięcia
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.