![Ryż na mleku roślinnym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-02/7021-photo-main.jpg)
Ryż na mleku roślinnym
![](/cache/a32x32/files/users/789-avatar-1782980722.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, soja, nabiał krowi
Składniki:
mleko roślinne - 400 ml
woda szczypta
jabłka - 2 szt.
masło - 1 łyżka
syrop z agawy do smaku
Sposób przygotowania:
Po 10 minutach garnek zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut (zostawić pod przykryciem), aby ryż wypił resztę mleka.
Jabłka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Poddusić na maśle, doprawić cynamonem.
Ryż dosłodzić syropem z agawy, wymieszać, nakładać do miseczek, na wierzch nakładać konfiturę z jabłek. I wcinać pyszne, pełnowartościowe, ciepłe śniadanko. :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.