Regulamin konkursu „Najsmaczniejszy przepis na danie kuchni azjatyckiej”
gotujwstylueko.plRegulamin konkursu „NAJSMACZNIEJSZY PRZEPIS NA DANIE KUCHNI AZJATYCKIEJ”
Lista osób zakwalifikowanych do I etapu konkursu - „NAJSMACZNIEJSZY PRZEPIS NA DANIE KUCHNI AZJATYCKIEJ”:
1. Malwina Łyczyńska
2. Małgorzata Goławska
3. Beata Wąsik
4. Teresa Skonieczna
5. Agnieszka Lis
6. Renia Grocholska
7. Pola Jarzyńska
8. Sylwia Nowi
9. Małgorzata Piotrowicz
10. Krzysztof Krzysztof
11. Ela Połowniak
12. Francesco Lucas
13. Sylwia Ramos
14. Wioleta Pyrczak
15. Paulina Wasylewicz
16. Marta Gawęda Keklak
17. Iza Izabela
18. Grażyna Mierzejewska
19. Marzena Gad
20. Krystyna Wasowska
21. Damian Harapin
22. Natalia Skryjomska-Glodek
23. Madzia Florek
24. Kinga Perłowska
25. Zofia Banasczak
26. Dagmara Wietrzynska
27. Karolina Torczyńska
28. Justyna Wiec
29. Margaretta Jańczak-Zarycka
30. Beata Laskowska
POSTANOWIENIA OGÓLNE
1. Organizatorem konkursu na „NAJSMACZNIEJSZY PRZEPIS NA DANIE KUCHNI AZJATYCKIEJ” (dalej: „Konkurs”) jest firma Bio Planet S.A., z siedzibą w Wilkowej Wsi 7, 05-084 Leszno, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000244648, przez Sąd Rejonowy dla M. St. Warszawy w Warszawie XIV Wydział Gospodarczy KRS, z kapitałem zakładowym (opłaconym) w wysokości 2.800.000 zł, numer NIP 586-216-07-38, (dalej: „Organizatorem”).
2. Zgłoszenia do Konkursu będę odbywały się przez fanpage na facebook’u portalu gotujwstylueko.pl https://www.facebook.com/gotujwstylueko/, a Konkurs zostanie przeprowadzany i rozstrzygnięty na stronie internetowej www.gotujwstylueko.pl (dalej: „Serwis”).
3. Organizator informuje, że Konkurs nie jest w żaden sposób, ani w żadnym zakresie sponsorowany, popierany, przeprowadzany, administrowany ani stowarzyszony z serwisem Facebook (http://www.facebook.com) ani z nim związany. „Facebook” jest znakiem towarowym zastrzeżonym przez Facebook Inc.
4. Informacje i dane osobowe podawane przez osobę zgłaszającą udział w Konkursie są informacjami udostępnianymi Administratorowi i Organizatorowi.
5. Tekst Regulaminu jest dostępny pod adresem: www.gotujwstylueko.pl , a hiperłącze odsyłające do niego jest opublikowane przy poście konkursowym.
- I. UCZESTNICY KONKURSU
1. Udział w Konkursie jest bezpłatny i dobrowolny.
2. Uczestnikiem Konkursu (dalej: „Uczestnik”) – może być osoba fizyczną, która:
a) Jest pełnoletnia;
b) Posiada przynajmniej ograniczoną zdolność do czynności prawnych;
c) Posiada utworzone i zarejestrowane konto użytkownika na Facebooku zgodnie z regulaminem Facebook’a (URL: http://www.facebook.com/legal/terms);
d) Posiada utworzone i zarejestrowane konto użytkownika na portalu gotujwstylueko.pl zgodnie z regulaminem Serwisu.
e) Nie jest pracownikiem firmy Bio Planet S.A. i szefem kuchni Serwisu. - II. CZAS I WARUNKI KONKURSU
1. Warunkami uczestnictwa w Konkursie są łącznie:
a) Zapoznanie się z treścią Regulaminu przed przystąpieniem do Konkursu;
b) Wykonanie zadania konkursowego.
2. Zadanie konkursowe polega na wysłaniu komentarza pod postem Konkursowym na fanpage’u Serwisu: https://www.facebook.com/gotujwstylueko wyrażającego chęć wzięcia udziału w Konkursie, zaproszeniu dwóch znajomych do udziału w konkursie poprzez oznaczenie ich w komentarzu oraz udostępnieniu postu Konkursowego publicznie na swoim profilu FB do dnia 3.11.2024 do godz. 23:59, a następnie stworzenia przepisu z wykorzystaniem dostarczonego przez Organizatora OLEJU SEZAMOWEGO TŁOCZONEGO NA ZIMNO BIO 500 ml - BIO PLANETE do przygotowania przepisu (dalej: „Produkt Konkursowy) oraz umieszczenie minimum jednego przepisu na portalu gotujwstylueko.pl z zaznaczeniem opcji przy wprowadzaniu przepisu: „NAJSMACZNIEJSZY PRZEPIS NA DANIE KUCHNI AZJATYCKIEJ” (w dziale Specjalne).
3. Organizator ze wszystkich zgłoszeń wylosuje do dnia 5.11.2024 aż 30 osób, które zdeklarowały chęć udziału w konkursie - będą one zobligowane do wysłania maila wraz z danymi adresowymi i nr telefonu dla kuriera w wiadomości prywatnej na Facebooku /gotujwstylueko.pl w terminie do 3 dni roboczych od zgłoszenia chęci udziału w konkursie. W ciągu 5 dni roboczych od skontaktowania się i ustalenia adresu wysyłki, Organizator wyśle Produkt Konkursowy na wskazany adres. Brak adresu do wysyłki eliminuje uczestnika z Konkursu.
4. Do zgłoszenia Konkursu bierze się pod uwagę datę i godzinę wpisania komentarza pod postem Konkursowym na facebook’u https://www.facebook.com/gotujwstylueko
5. W momencie otrzymania Produktu Konkursowego, Uczestnik zobowiązuje się do wykonania minimum jednego przepisu z Produktem Konkursowym i zamieszczenia tego przepisu na portalu gotujwstylueko.pl z zaznaczoną opcją przy wprowadzaniu przepisu „NAJSMACZNIEJSZY PRZEPIS NA DANIE KUCHNI AZJATYCKIEJ” najpóźniej do 1 grudnia 2024 r. do godz. 23:59
6. Zamieszczony przepis konkursowy musi spełniać wszystkie wymogi Regulaminu Serwisu, dostępnego pod adresem http://gotujwstylueko.pl/regulamin-i-polityka-prywatnosci/, oraz:
a) W składnikach potrawy musi być Produkt Konkursowy z otrzymanej przesyłki;
b) Musi posiadać zdjęcie gotowej potrawy, najlepiej wraz z widocznym Produktem Konkursowym;
c) Musi zawierać szczegółowy opis etapów przygotowania potrawy;
d) Posiadać zaznaczoną opcję „NAJSMACZNIEJSZY PRZEPIS NA DANIE KUCHNI AZJATYCKIEJ” w dziale „Specjalne” przy wprowadzaniu przepisu.
7. Uczestnik Konkursu może wprowadzić dowolną ilość przepisów na Konkurs.
8. Wszystkie przepisy konkursowe umieszczane w Serwisie po 1.12.2024 r. nie będą brane pod uwagę.
9. Organizator zastrzega sobie prawo do usuwania Odpowiedzi i/lub komentarzy, które nie są zgodne z regulaminem portalu Facebook i/lub zawierają obraźliwe treści, wulgaryzmy.
10. Rozstrzygnięcie Konkursu (opublikowanie wyników) nastąpi do godziny 23:59 dnia 9 grudnia 2024 r. Lista zwycięzców Konkursu, zawierająca nazwę Użytkownika, zostanie opublikowana na stronie Serwisu, w zakładce „gotuj w stylu eko.pl magazyn” dalej zakładka „Konkursy!”.
III. NAGRODY I WYŁANIANIE ZWYCIĘZCÓW
- Nad prawidłowym przebiegiem Konkursu i przyznaniem nagród czuwa Komisja Konkursowa, powołana przez Organizatora. W skład Komisji Konkursowej wchodzą:
- Eileen Wang – BIO PLANETE
- Christin Rasper – BIO PLANETE
- Barbara Strużyna – Redaktor Naczelny portalu gotujwstylueko.pl
- Katarzyna Malewska – Redaktor Naczelny magazynu gotujwstylueko.pl
- Paulina Jasińska - Administrator portalu gotujwstylueko.pl
- Zuzanna Wiśniewska – Dyrektor Departamentu Marketingu Bio Planet S.A.
2. Nagrodą Konkursu są:
Za I miejsce: Zestaw produktów BIO PLANETE o wartości 300 zł
Za II miejsce: Zestaw produktów BIO PLANETE o wartości 250 zł
Za III miejsce Zestaw produktów BIO PLANETE o wartości 180 zł
- III.
3. Zasady przyznawania nagród w Konkursie
a) Nagroda przyznawana przez Komisję Konkursową – kryteria oceny:
- oryginalność,
- łatwość przyrządzenia,
- wygląd (zdjęcie) potrawy końcowej,
- wygląd (zdjęcia) etapów przygotowań (mile widziane)
4. Komisja Konkursowa wybierze 3 zwycięskie przepisy Konkursu.
5. Organizator będzie kontaktował się ze Zwycięzcami drogą mailową. Zwycięzcy poinformują drogą mailową Organizatora o wyborze nagród i podadzą Organizatorowi adres wysyłki Nagród.
6. Nagrody będą wysłane do Zwycięzcy konkursu do 17 grudnia 2024 roku.
IV. TRYB SKŁADANIA I ROZPATRYWANIA REKLAMACJI
1. Reklamacje związane z uczestnictwem w Konkursie mogą być zgłaszane najpóźniej do 14 dni od daty zakończenia Konkursu. Prosimy o wysyłanie reklamacji drogą mailową (konkurs@gotujwstylueko.pl) lub listownie na adres Organizatora: Bio Planet S.A., z dopiskiem „NAJSMACZNIEJSZY PRZEPIS NA DANIE KUCHNI AZJATYCKIEJ”
2. Reklamacja otrzymana przez Organizatora po terminie nie zostanie rozpatrzona (decyduje data stempla pocztowego lub data wysyłki reklamacji mailem).
3. Postępowanie reklamacyjne trwa 30 dni roboczych, włączając w to zawiadomienie Uczestnika Konkursu o wyniku reklamacji listem poleconym wysłanym w powyższym terminie (liczy się data nadania listu). Po wyczerpaniu postępowania reklamacyjnego Uczestnikowi przysługuje prawo do dochodzenia nieuwzględnionych roszczeń w sądzie.
V. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
1. Regulamin Konkursu jest dostępny na www.gotujwstylueko.pl
2. Udział Uczestnika w Konkursie oznacza akceptację zasad Konkursu zawartych w Regulaminie.
Udział w Konkursie jest jednoznaczny z udzieleniem prawa firmie Bio Planet S.A., do nieodpłatnego wykorzystywania przesłanego przepisu.
3. Z chwilą zamieszczenia przepisu na stronach www.gotujwstylueko.pl, Organizator nabywa własność do receptury i całego przepisu zgłoszonego przez Użytkownika serwisu na konkurs.
4. Z chwilą wydania nagrody Użytkownikowi, Organizator nabywa nieodpłatnie majątkowe prawa autorskie do nagrodzonej lub wyróżnionej pracy Użytkownika na następujących polach eksploatacji:
-prezentowanie nagrodzonych prac w różnych publikacjach zarówno w prasie, jak i Internecie.
5. Organizator nie odpowiada za szkodę majątkową lub niemajątkową, poniesioną przez Uczestnika w wyniku jego udziału w Konkursie.
6. Administratorem danych osobowych udostępnionych przez Uczestników Konkursu jest firma Bio Planet S.A.
7. Biorąc udział w Konkursie, Uczestnik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie podanych danych, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204). Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celach związanych przedmiotowo z uczestnictwem Uczestnika w Konkursie oraz działaniami promocyjnymi i marketingowymi dotyczącymi firmy Bio Planet S.A.
8. Uczestnik ma prawo wglądu do swoich danych, a także prawo ich poprawiania i żądania ich usunięcia z bazy danych. Przetwarzanie danych podanych przez Uczestnika w ramach Konkursu odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).
9. Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego Regulaminu i warunków lub zasad Konkursu, Pod warunkiem, że zmiany nie będą naruszać praw już nabytych przez Uczestników Konkursu.
10. We wszystkich sprawach dotyczących Konkursu, a nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w szczególności przepisy Kodeksu Cywilnego.
11. Skierowanie sprawy na drogę sądową może nastąpić wyłącznie po wyczerpaniu drogi postępowania reklamacyjnego.
12. Wszelkie spory dotyczące Konkursu, które nie znajdą rozwiązania w trybie reklamacyjnym, będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Organizatora.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.