Zupa warzywna ze szkieletora
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, strączkowe, drób, nabiał krowi
Składniki:
kalafior - 1/2 szt.
brukselka - 10 szt.
marchew - 2 szt.
pietruszka - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
cebula - 1 szt.
fasolka żółta - garść
pomidorki koktajlowe - kilka
ziemniaki - 4 szt.
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 2 szt.
koperek - trochę
wywar warzywny lub rosół - 1 litr
śmietana (opcjonalnie) - 150 ml
papryczka Bird's Eye - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Nic nie marnujemy i jak już powstanie deska warzyw w kształcie szkieletora ku uciesze dzieci, to potem trzeba wykorzystać wszystkie składniki. Rukola i papryczki z cebulką poszły do sałaty z dressingiem. Pozostałe części trafiły do zupy warzywnej. I tak zostały zjedzone portki i głowa szkieletora, a trudno wcześniej było mi ich namówić do zjedzenia warzyw tego typu.Jak ułożyć szkieletora z warzyw - Zobacz filmik
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.