• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyCzekoladowe muffiny z czerwonej fasoli
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli

Czekoladowe muffiny z czerwonej fasoli

stopaa

Rodzaj posiłku: ciasta, lunchbox, śniadanie

Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)

Użyte składniki: wegetariańskie

Zawiera: jajka, strączkowe, kakao

9 osób lubi to
4 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min. 5 porcji

Składniki:

czerwona fasola - 1 opakowanie
kakao - 1 łyżka
jajko - 1
ksylitol - 4 łyżki
budyń czekoladowy - 2 łyżki
olej kokosowy - 2 łyżki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
czekolada gorzka - 20 g

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Fasolę opłukać w zimnej wodzie. Zblendować z pozostałymi składnikami (oprócz czekolady). Masę przełożyć do foremek i posypać pokrojoną czekoladą.
Piec ok 30 min w 180 stopniach.
9 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

    Więcej o produkcie na stronie

    BUDYŃ CZEKOLADOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZEKOLADA GORZKA 85% KAKAO BIO 100 g - VIVANI

    Więcej o produkcie na stronie

    CZEKOLADA GORZKA 85% KAKAO BIO 100 g - VIVANI

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • FASOLKA CZERWONA KIDNEY (PUSZKA) BIO 400 g - LA BIO IDEA

    Więcej o produkcie na stronie

    FASOLKA CZERWONA KIDNEY (PUSZKA) BIO 400 g - LA BIO IDEA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAKAO FAIR TRADE BIO 200 g - TERRA ETICA

    Więcej o produkcie na stronie

    KAKAO FAIR TRADE BIO 200 g - TERRA ETICA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ KOKOSOWY VIRGIN BIO 200 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KSYLITOL 250 g - SANTINI (FINLANDIA)

    Więcej o produkcie na stronie

    KSYLITOL 250 g - SANTINI (FINLANDIA)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika stopaa

  • Serniczek bananowo - waniliowy

     stopaa
  • Omlet owsiano-orzechowy

     stopaa
  • Serniczek/suflet z serka wiejskiego z bananami

     stopaa
  • Omlet owsiany z chia

     stopaa
  • Placki jaglano - bananowe

     stopaa
  • Lody bananowo-orzechowe

     stopaa
  • Mug cake migdałowo - kokosowy

     stopaa
  • Omlet owsiano-migdałowy z chia

     stopaa
  • Placki z serka homogenizowanego

     stopaa
  • Pyszny bezglutenowy omlet twarogowo - ryżowy

     stopaa
  • Pomidory suszone w piekarniku

     stopaa
  • Makaron z brokułami i serem feta

     stopaa
  • Koktajl bananowo-orzechowy

     stopaa
  • Omlet ryżowo - kokosowy

     stopaa
  • Omlet migdałowo-kokosowy z chia i ostropestem

     stopaa
  • Omlet owsiano-migdałowy z cynamonem

     stopaa
  • Pieczone ziemniaki

     stopaa
  • Omlet z kaszy manny

     stopaa
  • Omlet jaglano-kokosowy

     stopaa
  • Mus bananowo-orzechowy z chia

     stopaa
  • Kotlety z czerwonej fasoli i łososia

     stopaa
  • Koktajl truskawkowo-jaglany z chia, bananem i sproszkowanym baobabem

     stopaa
  • Zdrowe kakao na mleku kokosowym

     stopaa
  • Placuszki jaglano-lniane

     stopaa
  • Omlet lniano-kokosowo-cynamonowy

     stopaa
  • Ciecierzyca w sosie pomidorowym z papryką i kukurydzą

     stopaa
  • Sałatki z ryżem i tuńczykiem

     stopaa
  • Kasza jaglana z sosem pomidorowym i kurczakiem

     stopaa
  • Czekoladowa miss! kandydatka na Miss Babeczki 2016/17

     stopaa
  • Omlet owsiano-migdałowo-orzechowy

     stopaa
  • Makaron ze szpinakiem i fetą

     stopaa
  • Babeczki jaglano-owsiane z dużą ilością dodatków - samo zdrowie!

     stopaa
  • Naleśniki ryżowo - kokosowe

     stopaa
  • Kurczak w pomidorach z soczewicą

     stopaa
  • Prosta i szybka zupa krem pomidorowa

     stopaa
  • Muffinki serowe - miniserniczki

     stopaa
  • Klasyczne naleśniki

     stopaa
  • Lody truskawkowe z kiwi i orzechami

     stopaa
  • Deser bananowo-jogurtowy

     stopaa
  • Makaron z domowym pesto i łososiem

     stopaa
  • Makaron z pesto, brokułami, orzechami włoskimi, słonecznikiem i natką pietruszki

     stopaa
  • Naleśnik owsiany

     stopaa
  • Omlet owsiano-orzechowy z chia

     stopaa
  • Omlet owsiany z pomidorem, fetą i awokado

     stopaa
  • Kasza po meksykańsku (wersja rozgrzewająca, wegańska)

     stopaa
  • Omlet owsiano-kokosowo-orzechowy

     stopaa
  • Makaron z łososiem

     stopaa
  • Bananowy jogurtowiec

     stopaa
  • Omlet jaglany

     stopaa
  • Kokosowy pudding chia

     stopaa
  • Placki jaglano - kokosowe z twarogiem

     stopaa
  • Babeczki owsiano-orzechowe z bananami i wiśniami w syropie

     stopaa
  • Pasta z ciecierzycy à la hummus

     stopaa
  • Placuszki serowo - orzechowe z bananem i śliwkami

     stopaa
  • Omlet owsiano-migdałowy, wersja czekoladowa

     stopaa
  • Omlet migdałowy

     stopaa
  • Pesto z łososiem i suszonymi pomidorami - szybki i prosty obiad

     stopaa
  • Czekoladowa owsianka z owocami

     stopaa
  • Omlet marchewkowo-kokosowo-piernikowy

     stopaa
  • Fit burger z indykiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami

     stopaa
  • Omlet owsiany z chia i otrębami

     stopaa
  • Omlet owsiano-cynamonowy z chia i guaraną

     stopaa
  • Omlet z płatkami owsianymi i orzechami włoskimi

     stopaa
  • Meksykańska kasza jaglana

     stopaa
  • Jajka na twardo z warzywami i sosem czosnkowym

     stopaa
  • Zupa z zieloną soczewicą

     stopaa
  • Risotto szpinakowe z łososiem i szparagami

     stopaa
  • Omlet z łososiem i awokado

     stopaa
  • Jaglane ciasto czekoladowe z musem czekoladowym

     stopaa
  • Omlet migdałowo-kokosowy

     stopaa
  • Szybka, łatwa i pyszna pomidorowa

     stopaa
  • Szybka potrawka z soczewicy i warzyw na patelnię

     stopaa
  • Placki kokosowe (3 składniki!)

     stopaa
  • Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów

     stopaa
  • Gofry ryżowe

     stopaa
  • Jaglanka z morwą białą, baobabem, nasionami chia, ostropestem i bananem

     stopaa
  • Śniadaniowy omlet z twarogiem i budyniem

     stopaa
  • Makaron jajeczny z mięsem mielonym w sosie sojowym z fasolką szparagową

     stopaa
  • Obłędne babeczki marchewkowo-orzechowe - Miss Babeczki 2015

     stopaa
  • Omlet z ziarnami

     stopaa
  • Kurczak z ryżem, pieczarkami i papryką

     stopaa
  • Placki jaglano - bananowe II

     stopaa
  • Omlet owsiano-orzechowy

     stopaa
  • Czekoladowy omlet jaglany

     stopaa
  • Delikatne placuszki bananowo-orzechowo-słonecznikowe

     stopaa
  • Rozgrzewająca zupa z soczewicą

     stopaa
  • Omlet z serem feta, szpinakiem i szynką szwarcwaldzką

     stopaa
  • Owsianka z owocami i masłem orzechowym

     stopaa
  • Burger bez bułki z dipem awokado

     stopaa
  • Omlet owsiany z chia, bio nutellą i czereśniami

     stopaa
  • Szybkie muffinki bananowo-owsiane

     stopaa
  • Klasyczny omlet na słodko

     stopaa
  • Placuszki kokosowe

     stopaa
  • Omlet owsiano-migdałowo-orzechowy z baobabem

     stopaa
  • Delikatne placki owsiano-bananowe

     stopaa
  • Wegańskie placki kokosowo-lniane z karobem

     stopaa
  • Placki owsiano-lniano-kokosowe

     stopaa
  • Lody truskawkowo-bananowe!

     stopaa
  • Makaron z łososiem, fetą i brokułami

     stopaa
  • Pieczony budyń jaglany o smaku orzechowym

     stopaa
  • Pełnoziarniste naleśniki

     stopaa
  • Serniczek orzechowy z niespodzianką

     stopaa
  • Omlet owsiano-kokosowy z superfoods

     stopaa
  • Bezglutenowy omlet jaglano - twarogowy

     stopaa
  • Szybki omlet z musli

     stopaa
  • Omlet migdałowy

     stopaa
  • Smoothie bananowe z borówkami i twarogiem

     stopaa
  • Lunchbox z penne, fetą, łososiem, brokułem i suszonymi pomidorami

     stopaa
  • Sałatka z fetą, suszonymi pomidorami i słonecznikiem

     stopaa
  • Placki jaglane

     stopaa
Zobacz więcej przepisów
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu)
Dominika Lasota (Jescbyzycwzdrowiu) powiedział/a:
Pycha. Póki co do wypieków ze strączków używałam czarnej fasoli i ciecierzycy
15.02.2018, godz. 18:45
tulipan
tulipan powiedział/a:
lubię muffinki
28.02.2018, godz. 00:43
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Ja zawsze robię z białej, bo za czerwoną nie przepadam.
23.03.2018, godz. 17:21
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
02.02.2019, godz. 14:14

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Mleko owsiane

Mleko owsiane

Dorota Wdowińska - Rozbicka
16 22 180 min
Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym

Parmezanowe gnocchi z sosem paprykowo - pomidorowym

Anita Zegadło - AZgotuj
6 6 60 min
Zakwas żytni do wypieku chleba i bułek

Zakwas żytni do wypieku chleba i bułek

Anita Zegadło - AZgotuj
6 7 0 min
Gulasz afrykański

Gulasz afrykański

wegeweda
12 12 40 min
Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami

Anita Zegadło - AZgotuj
8 9 15 min
Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżej jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżej jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

wegeweda
8 6 25 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).