Zupa z zieloną soczewicą
stopaaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, zupa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
cebula - 1
czosnek - 1 ząbek
marchewka - 2
pietruszka (korzeń + natka) - 1
seler kawałek
ziemniaki (średniej wielkości) - 2
passata pomidorowa - 200 ml
ziele angielskie - 2
liść laurowy - 2
sól, pieprz do smaku
kurkuma - 1 łyżeczka
chilli - 1/2 łyżeczki
papryka słodka - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek podsmażyć w garnku na oliwie, dodać kurkumę, chilli i słodką paprykę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz włoszczyznę. Smażyć ok 10 min, następnie wlać passatę pomidorową, podgrzewać ok 5 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.