Fit burger z indykiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami
stopaaRodzaj posiłku: danie główne, pieczywo, sosy
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
sznycel z indyka - 1 kawałek
suszone pomidory - 2 szt.
mozzarella - 2 plastry
SOS: jogurt grecki - 4 łyżki
SOS: czosnek - 1/2 ząbka
SOS: sól, pieprz
ulubione przyprawy (do indyka) do smaku
oliwa z oliwek trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem.
Indyk smażyć na patelni do miękkości, gdy będzie gotowy na tej samej patelni przysmażyć przekrojoną bułkę (od strony wewnętrznej).
Na spód bułki nałożyć sos, indyka, mozzarellę, suszone pomidory i przełożyć wierzchnią stroną bułki. Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.