Makaron z domowym pesto i łososiem
stopaaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, orzeszki ziemne, orkisz, ryba i owoce morza
Składniki:
Pesto: czosnek - 1 ząbek
Pesto: orzechy włoskie - 1 garść
Pesto: orzeszki ziemne niesolone - 1 garść
Pesto: olej z suszonych pomidorów, woda
łosoś wędzony w plastrach - 100 g
makaron pełnoziarnisty - 400 g
Sposób przygotowania:
Następnie zblendować orzechy i słonecznik. Dodać pomidory i czosnek. Jeśli będzie zbyt gęste i zbite dodać odrobinę wody i oleju, powtarzać aż konsystencja będzie jak typowego pesto.
Gdy woda zacznie wrzeć, odrobinę posolić i ugotować makaron.
Łososia pokroić na kawałki.
Gdy makaron będzie miękki, odcedzić i wymieszać z pesto. Na koniec dodać łososia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.