Dal Tadka, czyli soczewica po indyjsku
Katarzyna KachelRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
Passata/przecier pomidorowy - 500 ml
Pomidor malinowy - 2 szt.
Cebula biała - 2 szt.
Olej kokosowy - 2 łyżki
Imbir - 1 kawałek
Sok z cytryny - 1/2 szt.
Sól - 1 do smaku
Garam masala - 1 łyżka
Ostra papryka - 1/2 łyżeczki
Curry - 1 + 1/2 łyżeczki
Kurkuma - 1/2 łyżeczki
Asafetyda - 1/2 łyżeczki
Kumin rzymski - 1/2 łyżeczki
Zmielone ziarna gorczycy - 1/2 łyżeczki
Zmielone ziarna kolendry - 1/2 łyżeczki
Cynamon - 1/2 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.