Młoda kapusta z grochem i marchewką
Katarzyna KachelRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
Groch - 1 opakowanie
Marchew - 3 szt.
Biała cebula - 2 szt.
Świeży koperek - 1 pęk
Ziarna ziela angielskiego - 10 szt.
Sól i pieprz - 1 do smaku
Soda oczyszczona (do moczenia grochu) - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Pierwsze liście kapusty wyrzucamy, myjemy główkę pod bieżącą wodą i siekamy na cienkie paski. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę siekamy w piórka.
Młoda kapusta idealnie komponuje się z wege kotletami i młodymi ziemniaczkami <3
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.