Kolorowa sałatka z kaszy jaglanej i warzyw
Katarzyna KachelRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs na najlepszą JAGLANKĘ, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: jajka
Składniki:
Brokuł - 1/3 szt.
Czerwona papryka - 1/3 szt.
Suszone pomidory - 1/3 słoika
Oliwki zielone - 1 garść
Rukola - 2 garści
Mix sałat - 2 garści
Woda - 1 + 1/2 szklanki
Przyprawy: zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
Przyprawy: papryka ostra - 2/3 łyżeczki
Przyprawy: papryka słodka - 2/3 łyżeczki
Przyprawy: curry - 2/3 łyżeczki
Przyprawy: kurkuma - 2/3 łyżeczki
Przyprawy: pieprz kolorowy - 1/3 łyżeczki
Przyprawy: sól morska lub himalajska - 1 + 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Nagrzewamy piekarnik do 180st C i przez 10min pieczemy pokrojoną w kostkę paprykę i rozdrobiony na małe różyczki brokuł. W tym czasie gotujemy kaszę jaglaną w wodzie z dodatkiem soli aż do całkowitego wchłonięcia płynu (ok.15-20min).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.