Rozgrzewający gulasz z warzyw korzeniowych
Katarzyna KachelRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, grzyby, pszenica, orkisz
Składniki:
Pietruszka - 1 szt.
Seler - 1/2 szt.
Pieczarki - 250 g
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Woda - 2 szklanki
Śmietanka (sojowa) - 1 opakowanie
Mąka (orkiszowa, owsiana, pszenna, ryżowa) - 3 łyżki
Wędzona papryka - 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki
Tymianek - 1 łyżeczka
Cząber - 1 łyżeczka
Majeranek - 2 łyżki
Ziele angielskie - ziarna - 4 szt.
Liście laurowe - 4 szt.
pieprz cayenne - 1 szczypta
Sól i pierz - 1 do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.