Danie chińskie z kasztanami i kapustą kiszoną
MariolaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: Konkurs - Najsmaczniejszy przepis na danie kuchni azjatyckiej
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, sezam, pszenica
Składniki:
makaron soba - gryczany - jedna miarka - 80 g
pieczarki - 250 g
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
sos sojowy - 1 łyżka
papryka czerwona świeża - mała - 1 szt.
papryka żółta - mała - 1 szt.
kapusta kiszona - 200 g
Dressing:
olej sezamowy - 6 łyżek
sos sojowy Tamari - 2 łyżki
ocet ryżowy - 2 łyżki
syrop klonowy lub z agawy - 1 łyżka
marchew fioletowa (może być zwykła - pomarańczowa) - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Do słoiczka wlewamy wszystkie składniki dressingu i potrząsamy. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Następnie wszystko mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.