![Kruche ciasto kajmakowo - bakaliowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-11/340-photo-main.jpg)
Kruche ciasto kajmakowo - bakaliowe
![](/cache/a32x32/files/users/Dziewczyna z perłą.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 80 g
masło - 200 g
śmietana gęsta - 2 łyżki
żółtko - 3 szt.
masa kajmakowa - 510 g
orzechy włoskie bio - 100 g
migdały cięte bio - 100 g
sól szczypta
Sposób przygotowania:
Do robota wsypujemy mąkę, cukier,szczyptę soli i pokrojone w kawałki masło. "Kroimy" w robocie nożem do cięcia mięsa. Po chwili wyłączamy mikser, łyżką mieszamy zawartość miksera, dodajemy żółtka i śmietanę i jeszcze trochę kroimy. Wykładamy ciasto na stolnicę.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.