Babeczka marchewkowa
MariolaRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Konkurs na Miss Babeczki 2016/17, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 1 i 1/2 szklanki
cukier kokosowy - 3/4 szklanki
cynamon - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
- mokre składniki
marchewka - 2 szklanki
jogurt naturalny - 4 łyżki
olej kokosowy - 1/2 szklanki
-masa
jogurt naturalny - 3-4 łyżki
twarog półtłusty - 200 g
cukier kokosowy
Sposób przygotowania:
Mieszamy ze sobą mokre składniki, najpierw jajka, olej, jogurt potem dodajemy marchewkę startą na drobnych oczkach.
Łączymy składniki suche z mokrymi, mieszamy krótko do połączenia składników.
Nakładamy ciasto do papierowych foremek.
Wkładamy do piekarnika (180 stponi na 30 minut.
Babeczki możemy ozdobić owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.