![Serowe drożdżówki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-03/1643-photo-main.jpg)
Serowe drożdżówki
![](/cache/a32x32/files/users/Dziewczyna z perłą.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier waniliowy bio - 1 opakowanie
mleko - 1/2 szklanki
drożdże świeże - 5 dag
cukier - 4 łyżki
masło - 10 dag
jajka bio - 2 szt.
żółtko - 1 szt.
sól morska do smaku
NADZIENIE SEROWE
twaróg mielony tłusty lub półtłusty - 1/2 kg
śmietana kwaśna 18% - 2 łyżki
rodzynki bio - 1/2 szklanki
cukier waniliowy bio - 1 opakowanie
cukier - 2 łyżki
budyń waniliowy bez cukru - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
W tym czasie ubijamy jajka i żółtko ze szczyptą soli i cukrem, ręcznie lub w robocie. Masło topimy w garnuszku na małym ogniu lub w kąpieli wodnej.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.