Garnuszki chlebowe na patencie
Ika 1961Rodzaj posiłku: pieczywo
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, owies, orkisz, żyto, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna typ 1850 - 1 szklanka
mąka żytnia typ 2000 - 1 szklanka
drobna kaszka orkiszowa razowa - 1 szklanka
świeże drożdże - 10 dag
płatki owsiane - 1/2 szklanki
otręby żytnie - 1/2 szklanki
sól morska drobnoziarnista - 1 łyżka
woda - 2 szklanki
miód naturalny - 1 łyżka
Do formowania garnuszków: kulki z papieru do pieczenia o wielkości 5 cm
Do posmarowania:
rozkłócone jajko - 1 szt.
Do posypania:
złoty len - trochę
Sposób przygotowania:
Z wyrośniętego ciasta formuję kule po 20 dag. Przykrywam, pozostawiam do wyrośnięcia na 10 minut. Gdy ciasto rośnie z papieru do pieczenia robię kulki o wielkości 5 cm.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.